Koskenpartaalla upposi merirosvo Hentusen inspiroima Mustikkavuoren jäätelö ja moni muu geoherkku

Restonomiopiskelijat olivat ideoineet ruokia Saimaan geokohteista ja niihin liittyvistä tarinoista.

Minna Mäkinen

Saimaan ammattikorkeakulun restonomiopiskelijat Tytti Paakkinen (vas.), Suvi Lyijynen ja Kati Leinonen tarjoilivat suklaakonvehteja, marenki-mustikkaleivoksia ja mustikkakahvia.
Saimaan ammattikorkeakulun restonomiopiskelijat Tytti Paakkinen (vas.), Suvi Lyijynen ja Kati Leinonen tarjoilivat suklaakonvehteja, marenki-mustikkaleivoksia ja mustikkakahvia.

Imatran Koskenpartaalla kuhisi lauantaina ennen puolta päivää. Restonomiopiskelijoiden ja Saimaan geoparkin järjestämä georuoka- ja geojuomatarjoilu veti väkeä jonoksi asti.

Noin 300 kävijälle varatut annokset löysivät ottajansa. Geokohteista ja niihin liittyvistä tarinoista ideoidut ruoat eivät olleet niitä tavanomaisimpia.

Tarjottavissa oli esimerkiksi sokeri-suolahiillostettua lohta ohuella ruisleipäpohjalla ja hernepyreellä, suolaista pannaria riistarouheella, tuoresipulilla ja punasipulijuustolla sekä lepuskoita sienipiirakkatäytteellä ja punaherukka-punasipuli-chilihillolla.

— Tuotteet on kehitetty Saimaan eri paikkoihin liittyvistä tarinoista paikallisia raaka-aineita hyödyntäen. Tarinat, tuotteet ja reseptit löytyvät QR-koodien takaa, selvitti Saimaan ammattikorkeakoulun lehtori Jukka Moilanen.

Minna Mäkinen

Merirosvo Hentusen tarina Ja Mustikkavuoren luola Anttolassa inspiroi makeisiin geoherkkuihin.

Minna Mäkinen

Väki jonotti georuokaa.

Itse ideoitua ja tehtyä

Restonomiopiskelijat Tytti Paakkinen, Suvi Lyijynen ja Kati Leinonen tarjoilivat 1800-luvun essuissaan mustikkakahvia, Mustikkavuoren marenki-mustikkajäätelöä sekä suklaakonvehteja kinuski-appelsiini-aprikoosimarmeladilla.

— Kaikki on itse ideoitua ja tehtyä, kehui Lyijynen.

Ideoinnin lähtökohta oli ollut Saimaalla 1800-luvulla eläneen merirosvo Hentusen tarina. Hentunen varasteli muun muassa jauhoja ja kätki saaliinsa Anttolaan Mustikkavuoren luolaan.

— Oli tosi hauskaa ideoida opettajan kanssa tuotteita tarinan pohjalta. Niin syntyi mustikkajäätelö ja Hentusen ”Espanjan-serkun” tuliaisista kehitelty suklaa, Lyijynen kertoi.

Tapahtuman toteuttaneet restonomiopiskelijat tulivat Saimaan ja Lahden ammattikorkeakouluista.

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Tarinat ja reseptit löytyvät QR-koodien takaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset