Ruokolahden uuden kunnanjohtajan työlistan kärjessä on kunnan uuden strategian laatiminen – Matias Hildenin allekirjoittama johtajasopimus hyväksytään maanantaina

Tuleva kunnanjohtaja on jo ehtinyt olla tekemisissä tulevien työkavereiden sekä päättäjien kanssa. Hilden aloittaa työt Ruokolahdella 1. helmikuuta.

Joonas Tapaninen

Matias Hilden aloittaa Ruokolahden kunnanjohtajana reilun kahden viikon päästä.
Matias Hilden aloittaa Ruokolahden kunnanjohtajana reilun kahden viikon päästä.

Ruokolahden kunnanhallituksen on määrä hyväksyä Matias Hildenin allekirjoittama johtajasopimus ensi maanantain kokouksessaan.

Hilden aloittaa Ruokolahden väliaikaisena kunnanjohtajana 1. helmikuuta ja hyppää käytännössä lennosta Puumalan kunnanjohtajan paikalta uuteen pestiinsä.

Suurempia käytännön järjestelyitä työpaikan vaihtaminen ei ole aiheuttanut, ja vähän olen ehtinyt lomailemaankin, Hilden kertoo tuoreeltaan.

– Jonkin verran olen ollut tulevien työkavereiden ja päättäjien kanssa tekemisissä ja viestin vaihdossa.

Työlistalla vesiosuuskuntien liittäminen ja uuden strategian laatiminen

Ruokolahden tuleva kunnanjohtaja on ennättänyt jo tutustua kunnan asioihin.

– Ei voi sanoa, että kovin syvällisesti, mutta vähän pintaa syvemmältä olen raaputtanut. Tämä on sellainen työ, että on vaikea sanoa, mitä odottaa. Sen näkee sitten arjessa, Hilden toteaa.

Erityistä työlistaa uudelle kunnanjohtajalle ei ole vielä muotoutunut, mutta hän tietää, että kevään aikana on tulossa jonkin verran akuutteja asioita päättäjille sekä virkamiesten pöydälle.

Yksi akuutti asia on Virmutjoen, Haloniemen, Koholanmäen ja Puntala-Kuokkalammen vesiosuuskuntien liittäminen osaksi kunnan vesihuoltolaitosta.

– Uudet päättäjät tulevat keväällä, ja iso asia on kunnan uuden strategian miettiminen ja laatiminen. Se on sellainen kantava iso homma, jonka nyt jo tiedän. Uskoisin, että työtä varmasti riittää, Hilden toteaa.