Äänestäjien määrä laski Imatran seurakuntavaaleissa —Tuula Rahkonen oli seurakuntavaalien ääniharava

Hannu Ojala

Olavinkulmassa ei syntynyt sunnuntaina ruuhkia Imatran seurakuntavaaleissa.

Aurinkoinen marraskuun sunnuntai piristi Imatran seurakunnan äänestysaktiivisuutta hieman, mutta laimea ennakkoäänestys jätti äänestäjien kokonaismäärän edellisvaaleja pienemmäksi.

— Sunnuntaina äänestäjiä kävi Olavinkulmassa 707. Hyväksyttyjä ennakkoääniä oli 816. Kokonaismäärä on pienempi kuin viime vaaleissa, ynnäili Imatran seurakunnan kirkkoherra Arto Marttinen, kun vaalien ääntenlaskenta oli valmistumassa ennen iltakymmentä.

Vaalien äänestysprosentti Imatralla oli 9,3.

Seurakuntavaalien ääniharavaksi nousi Tuula Rahkonen, joka keräsi 164 ääntä. Seuraavina olivat Mika Strömberg (96) ja Pekka Kärkäs (94))

Kirkkoherra Arto Marttisen mukaan seurakuntalaiset olivat selvästi seuranneet paikallisen median kirjoittelua seurakunnan asioista.

— Meillähän oli äänestyspäivänä tarjolla kahvittelua ja siinä kun seurakuntalaisten kanssa juttelin, niin moni otti puheeksi Imatrankosken kirkon kohtalon. Mielipiteitä oli kirkon jatkon puolesta ja sitä vastaan.

Seurakunnan taloudellinen tilanne on nyt niin tiukka, että Marttisen mukaan Imatralla ei ole varaa ylläpitää kolmea kirkkoa.

— Keskusteluissa tuli esille paljon rakentavia ehdotuksia siitä, mitä Imatrankosken kirkolle ehkä voisi tehdä, jos se ei voi kirkkona jatkaa. Ehdotettiin kyllä jonkin muunkin kirkon sulkemista säästösyistä.

Kun Imatrankosken kirkkoa edellisen kerran esitettiin suljettavaksi, asiasta nousi iso meteli. Jääskeläisten omasta kirkosta ei haluttu luopua.

— Kirkko on ihmisille niin tiukasti seurakuntaan liittyvä asia, että sen lopettaminen on aina vaikeaa. Joku seurakuntakeskus mielletään vain virastoksi, eikä sen kohtaloa sillä tavalla kosketa, Marttinen muistutti.

Imatrankosken kirkon lisäksi löytyi sunnuntaina muitakin puheenaiheita vaalikahveilla.

— Oritsaaren hakkuistakin puhuttiin ja sitten ihan yleisesti seurakunnan tehtävistä, Marttinen kertoi.

Imatran kirkkovaltuustoon valitut

Imatra seurakunta
Kirkkovaltuusto

Myö Yhes: Tuula Rahkonen, Pekka Kärkäs, Eero Vitikainen, Arno Pihkala, Pekka Räty, Kari Vepsä, Raisa Pöntinen, Ritva Pohjola, Esa Hirvonen, Jaakko Viuhko, Sirpa Koistinen, Arto Tikka, Kari Paldanius, Jari Laukkanen, Airi Aalto, Marjut Kuvaja, Kalevi Ignatius, Helena Roiha, Liisa Lajunen, Leena Martikainen, Erkki Immonen, Petri Rautsiala, Marko Tiihonen
Tulkaa kaikki — Kirkon uudistajat:
Kauko Mäkinen, Mika Strömberg, Henna Raikaslehto, Ulriikka Roiha

Valitut vertailulukojärjestyksessä. Nimen perässä henkilökohtainen äänimäärä.
1) Tuula Rahkonen 164 ääntä, 2) Pekka Kärkäs 94 , 3. Eero Vitikainen 80, 4) Arno Pihkala 74, 5) Pekka Räty 70, 6. Mika Strömberg 96, 7) Kari Vepsä 59, 8) Raisa Pöntinen 53,
9) Ritva Pohjola 52, 10) Esa Hirvonen 50, 11) Jaakko Viuhko 43, 12) Henna Raikaslehto 70, 13. Sipa Koistinen 43, 14. Arto Tikka 43, 15. Kari Paldanius 39, 16. Jari Laukkanen 36, 17.Airi Aalto 33, 18. Kauko Mäkinen 48, 19. Marjut Kuvaja 33, 20.Kalevi Ignatius 32, 21. Helena Roiha, Helena 32, 22. Liisa Lajunen 31, 23. Leena Martikainen, 30, 24. Erkki Immonen 22, 25. Ulriikka Roiha, 30, 26. Petri Rautsiala, 22, 27. Marko Tiihonen 21

Juttua korjattu 19.11. klo 8.03: Kauko Mäkinen kuuluu Tulkaa kaikki -ryhmään.