Kotkassa pääsee ihailemaan viikonloppuna maailman suurimpia purjelaivoja — katso kuvat ja video

Ari Hansen

Maailman suurin purjelaiva Sedov on yksi tämän kesän Tall Ships Races -vieraista.

Kotkassa viikonloppuna kolmatta kertaa järjestettävä Tall Ships Races on tuonut Kotkaan 80 purjelaivaa. Kaupungissa vietetään todellista superviikonloppua, sillä myös Meripäivät järjestetään tänä viikonloppuna.

Maailman suurin purjealus, 122 metriä pitkä venäläinen Sedov sekä maailman toiseksi suurin niin sanottu perinteinen purjealus, venäläinen Kruzenshtern ovat paikalla Kotkassa. Kruzenshternillä on mittaa 113 metriä.

Kimmo Seppälä

Alukset toivat mukanaan 20 maasta Kotkaan noin 2300 purjehtijaa. Nuorisopurjehdustapahtuma Tall Ships Races on järjestetty Kotkassa kahdesti aiemmin, vuosina 1992 ja 2007.

Kimmo Seppälä

Tall Ships Races on myös yksi Suomen 100-vuotisjuhlavuoden suurimmista yleisötapahtumista. Poliisi odottaa paikalle kaikkiaan noin 300 000 Meripäivä- ja TSR-juhlijaa. Odotettavissa oleva yleisömäärä olisi siten kolmanneksen suurempi kuin pelkkien Meripäivien aikana.

Kimmo Seppälä

Tämänvuotinen reitti starttasi Ruotsin Halmstadista, ja Kotkasta laivat etenevät Turkuun ja sieltä edelleen Liettuaan ja lopulta Puolaan. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1956.

Kimmo Seppälä

Tapahtuma huipentuu Purjeiden paraatiin sunnuntaina., kun suuret purjelaivat lähtevät seuraavalle etapille kohti Turkua. Alukset lähtevät Kantasatamasta liikkeelle iltapäivällä klo 15.

Yllä olevalla videolla purjelaiva Sedov on saapumassa Kotkan satamaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.