Anu Sepponen ei ole valmis hyväksymään Ruokolahden kunnanvaltuuston siunaamaa johtajasopimusta – Kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen: "En olisi ikinä uskonut, että tällaisessa tilanteessa ollaan"

Neuvottelut Sepposen johtajasopimuksesta jatkuvat keskiviikkona.

Minna Mäkinen

Ruokolahden kunnanvaltuusto halusi määritellä uusia ehtoja Anu Sepposelle tarjottavaan johtajasopimukseen.
Ruokolahden kunnanvaltuusto halusi määritellä uusia ehtoja Anu Sepposelle tarjottavaan johtajasopimukseen.

Neuvottelut Ruokolahden kunnanjohtajaksi valitun Anu Sepposen johtajasopimuksesta jatkuvat keskiviikkona.

Sepponen toteaa olevansa valmis palaamaan neuvottelupöytään ja käymään neuvottelut loppuun tavanomaiseen tapaan ja hyvässä järjestyksessä, vaikka yllättyi valtuuston maanantai-iltana tekemästä päätöksestä.

– On selvää, että kunnanvaltuuston hyväksymillä ehdoilla sopimusta ei synny. Pahoittelen, jos olen antanut johtajasopimusneuvotteluissa jollekin huonon vaikutelman pitämällä kiinni tasapuolisen neuvottelun lähtökohdasta, toteaa Sepponen tiedotteessaan.

Palkkatoive ja palkkatarjous yhä kauempana toisistaan

Ruokolahden kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen (kesk.) kertoo toivoneensa, että yhteinen näkemys Sepposelle tarjottavaan johtajasopimukseen olisi löytynyt päättäjiltä ennen maanantai-illan valtuustokokousta.

– Anu oli ollut myös valtuutettuihin yhteydessä ennen kokousta. En olisi ikinä uskonut, että ollaan tällaisessa tilanteessa.

Sepposen hakemuksensa yhteydessä esittämä palkkatoive on Paanasen mukaan ollut 7 300 euroa. Sepponen ei hyväksynyt neuvotteluissa aiemmin esillä ollutta, Tuomo Sallisen johtajasopimuksen mukaista 7 000 euron korvausta.

Nyt Sepposelle tarjotaan valtuuston päätöksellä 6 500 euron kuukausipalkkaa.

– Kyseessä olisi alkupalkka, johon tulevat työehtosopimuksen mukaiset korotukset. Koeajan jälkeen palkankorotus olisi mahdollinen, Paananen toteaa.

Hän vakuuttaa, että Sepposelle tarjottava pienempi palkka ei ole missään nimessä sukupuolikysymys.

– Tasavertaisuus on kunnassa tärkeä arvo. Tässä tapauksessa tarkastellaan työhistoriaa ja -kokemusta ja kunta-alan työkokemus on hyvin ohut.

Valtuustoryhmän näkemys ratkaisi

Paananen ei halua vielä pohtia, miten kunnassa edetään, jos neuvottelut Sepposen kanssa kariutuvat.

– Nyt on tärkeintä käydä asia Anun kanssa läpi.

Paananen itsekin äänesti maanantai-iltana Sepposelle tarjottavien heikennysten puolesta, kunnanhallituksen päätösesitystä vastaan.

– Se oli valtuustoryhmäni näkemys ja valtuustossa on toimittava sen mukaan. Valtuusto halusi määrittää ehdot ja olla napakka.

Sepponen toteaa tiedotteessaan toivovansa, että pääsee aloittamaan Ruokolahden kunnanjohtajan tehtävässä.

– Tulisin puolustamaan kunnankin intressejä samalla pieteetillä.