”Meitä kohdeltiin kuin kuningattaria”: Imatran ystävyyskaupunkitoiminta on paljon muutakin kuin viirienvaihtoa

Imatra vaalii kansainvälisiä ystävyyssuhteita 50 000 eurolla vuodessa. Päättäjien matkat ovat yksi isoimmista kulueristä. Ruohonjuuritason yhteistyöhön liikenee joitain tuhansia euroja vuodessa.

IPS Witch sonnustautui Oktoberfesteille asiaankuuluvasti.

Sinä iltana Saksan Salzgitterissä naurettiin paljon, halailtiin ja vaihdettiin puhelinnumeroja. Koolla oli kaksi naisten jalkapallojoukkuetta, FSG Salzgitter / Innerstetal sekä imatralainen IPS Witch.
Aiemmin päivällä joukkueet kohtasivat ystävyysottelun merkeissä. Illalla ohjelmassa oli yhteinen illanvietto Octoberfestin hengessä kaikkine asiaankuuluvine tirolilaisasusteineen.
— Olimme Imatran jalkapallolähettiläitä. Meillä oli lämminhenkinen päivä. Saksalaisnaiset kyselivät meiltä kaikenlaista, ja me heiltä. Juttu luisti, ja ystävystyimme puolin ja toisin. Kovasti odotamme heitä vastavierailulle Imatralle, kertoo Barbara Heikkinen IPS Witchistä.
Kiitos monipuolisen ohjelman sekä lämpimän vieraanvaraisuuden, rima on vastavierailua ajatellen korkealla, Heikkinen tuskailee leikillään.
— IPS Witchit olivat kuin kuningattaria suuressa maailmassa, muistelee Heikkinen joukkueen tänä syksynä tekemää reissua.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat