Entinen kuntapoliitikko ja ympäristövaikuttaja Ritva Kärmeniemi on kuollut – Imatralaistaiteilija murtui sairauksiin tällä viikolla

Vihreiden näkyvin imatralainen kansalaisaktivisti puolusti väsymättä luontoa.

Veera Honkanen

Ritva Kärmeniemi oli yksi näkyvimpiä vihreiden poliitikoita Imatralla.
Ritva Kärmeniemi oli yksi näkyvimpiä vihreiden poliitikoita Imatralla.

Imatralainen kuvataiteilija ja entinen kuntapoliitikko Ritva Kärmeniemi on kuollut. Kärmeniemi menehtyi tiistaina pitkäaikaisten sairauksien murtamana. Viimeiset viikkonsa Kärmeniemi vietti sairaalassa.

Kärmeniemi oli yksi näkyvimpiä ja vaikutusvaltaisimpia vihreiden poliitikoita Imatralla. Hän on ollut mukana kaupungin kunnallispolitiikassa 1990-luvulta lähtien ja istunut kaupunginvaltuustossa, kaupunginhallituksessa sekä lautakuntapaikoilla.

Kärmeniemi oli paljasjalkaisia imatralaisia. Hän asui lapsuutensa Teppanalan koululla, jonka johtajaopettajana perheen isä toimi. Elämänsä aikana Kärmeniemi asui myös sittemmin puretussa Honkaharjun koulussa.

Työuransa Kärmeniemi teki kuvataiteilijana ja kuvaamataidon opettajana. Kärmeniemen näyttelyjä on ollut esillä pääkaupunkiseutua ja ulkomaita myöten.

Konkaripoliitikko otti terävästi kantaa rakennusten ja luonnonsuojelun puolesta. Kansalaisaktiivina Kärmeniemi nousi viimeksi puolustamaan muun muassa Vuoksen Patovallin vanhojen kuusien sekä Koskiksen ja Lähteen talon rakennusten säilyttämistä.

Etelä-Karjalan vihreiden hallituksessa Kärmeniemi toimi viime vuosiin asti.

Luetuimmat