Jos 20 prosenttia väestöstä sairastuisi, se tarkoittaisi Imatralla 5 302 tartuntaa – katso koronasimulaatio, joka näyttää kuntakohtaisen ennusteen

Suomalainen Cubiq Analytics on tehnyt kolmeen eri datalähteeseen perustuvan koronasimulaation. Se arvioi tartuntojen, sairaalahoitoa vaativien ja tehohoitoa vaativien määrää sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain.

Näyttökaappaus simulaatiosta

Laskelmat perustuvat suoriin prosenttiosuuksiin väestödatasta. Todellisuudessa virus ei leviä tasaisesti kuntien kesken.
Laskelmat perustuvat suoriin prosenttiosuuksiin väestödatasta. Todellisuudessa virus ei leviä tasaisesti kuntien kesken.

Suomalainen analytiikkatalo Cubiq Analytics on tehnyt koronaviruksen leviämistä arvioivan simulaatiotyökalun. Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiriä ja Imatraa koskeviin arvioihin voit tutustua täällä.

Data perustuu Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Imperial College Londonin ja maailman terveysjärjestö WHO:n antamiin arvioihin. Kunkin pohjalta simulaatio arvioi tartunnan saavien sekä sairaalahoitoa ja tehohoitoa vaativien ihmisten lukumääriä sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain.

THL:n arvion mukaan koronaviruksen saa Suomessa 20-60 prosenttia väestöstä. 26 509 asukkaan Imatralla 20 prosenttia tarkoittaisi 5 302 koronatartuntaa. Laskelmat perustuvat suoriin prosenttiosuuksiin väestödatasta. Todellisuudessa virus ei leviä tasaisesti kuntien kesken.

Alta näet THL:n arvioita noudattavan koko Etelä-Karjalaa koskevan ennusteen.

Tällä hetkellä todettuja tartuntoja Etelä-Karjalassa on yhdeksän, mikä on 0,007 prosenttia maakunnan asukkaista. Suomessa kaikkia koronavirusepäilyjä ei kuitenkaan testata.

Näyttökaappaus simulaatiosta

6114836.jpg

Luetuimmat

Kommentoidut