”Miksi Finnkinon pitää olla niin ahne?” Ärsyyntynyt lappeenrantalaisyrittäjä järjestää bussikuljetuksen Yösyöttö-elokuvaan Imatralle

Marleena Liikkanen

Henna Nousiaisella on Lappeenrannassa autovuokraamo.

Lappeenrantalaisyrittäjä Henna Nousiainen on seurannut karvat pystyssä Finnkinon edesottamuksia Lappeenrannassa ja yleisemminkin.

Viimein pisara oli Yösyöttö-elokuvan lipputuloista syntynyt riita Nordisk Filmin kanssa, minkä takia elokuvaa ei nähdä lainkaan Finnkinon elokuvateattereissa, eikä tätä myötä esimerkiksi Lappeenrannassa.

— Tuli inhottava fiilis. Minkä takia Finnkinon pitää olla niin ahne, Henna Nousiainen ihmettelee.

Ilmoittautumisia on jo tullut

Sen sijaan Imatran Bio vuoksessa Yösyöttöä esitetään parhaillaan.

Elokuvasta itsekin kiinnostunut Henna Nousiainen kertoo odotelleensa, että joku järjestäisi Lappeenrannasta bussikuljetuksen elokuviin Imatralle.

Kun mitään ei tapahtunut, hän päätti toimia itse. Ensi lauantaina Lappeenrannasta lähtee tilausbussi Imatralle. Kyytiin mahtuu 50 ihmistä.

— Haluan osoittaa oman mielipiteeni ja kannatukseni. Ilmoittautumisia on jo tullut. Toivottavasti saan ihmiset innostumaan, ettei tulisi itselle hirveän pitkää miinusta.

”En tykkää pienempien sortamisesta”

Nousiainen on pidemmän aikaa seurannut Finnkinon toimia. Häntä harmittaa, että Finnkino ajoi alas perinteiset Luotolan elokuvateatterit Lappeenrannassa.

— Hyö tulee Lappeenrantaan, valtaavat markkinat ja sitten vielä sanelevat, mitä näytetään — ja nyt vielä sen, mitä ei näytetä!

Eihän tämä näin voi olla, 26-vuotias Firent-autovuokraamon yrittäjä kertoo miettineensä.

Nousiainen sanoo tietävänsä miltä tuntuu, kun yrittäjä jää isomman toimijan jalkoihin. Hän viittaa Lappeenrannan päätökseen ryhtyä vuokraamaan omia autojaan ulkopuolisille.

— En tykkää pienempien sortamisesta. Minusta idea on hyvä, ja enemmän mie tätä ilolla teen kuin ärsyynnyksestä, yrittäjä naurahtaa.

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.