Vuoksenniskan koululle pääsi sulamisvesiä sisään — Vesivahingon laajuutta selvitetään ensi viikolla

Vahinko huomattiin, kun vettä tuli luokkiin reilusti.

Mika Strandén

Vesi pääsi Vuoksenniskan koulun sisään räystäskouruista. Arkistokuva
Vesi pääsi Vuoksenniskan koulun sisään räystäskouruista. Arkistokuva

Vuoksenniskan koulun sisätiloihin on päässyt sulamisvesiä. Vesivahinko kohdistuu kolmeen luokkatilaan, joiden vaurioiden laajuutta tutkitaan tarkemmin ensi viikon alussa. Koulutyötä näissä luokissa ei maanantaina jatketa, vaan opetuksessa hyödynnetään muita tiloja.

Vaurioituneet luokkatilat ovat koulun päärakennuksessa. Vesi tulvi sisään räystäskouruista, joihin oli muodostunut jääpato. Vesi nousi ylöspäin ja sitä kautta yläpohjaan ja luokkatilaan.

Siitä, miten kauan vesi on rakenteisiin päässyt, ei vielä ole tietoa.

— Epäily kyllä on, että kyse on äkillisestä tapauksesta. Vettä tuli kerralla sisään aika reilusti, kuvailee tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen vahingon havaitsemista.

Kosteusmittaukset vuorossa ensi viikolla

Koulun peltikaton ja kattoristikoiden alla on puhallusvillaa ja höyrynsulkumuovi. Kun vuoto on saatu korjattua, alkavat tarkemmat selvitykset siitä, mitä rakenteille on kosteuden myötä tapahtunut. Turunen aprikoi sitä, onko jääpato aiheuttanut vaurion kattoon vai onko vesi noussut padon vuoksi niin korkealle, että se on päässyt esimerkiksi saumoista yläpohjaan.

— Tämä tarkastellaan ensimmäiseksi. Sitten luonnollisesti tehdään kosteusmittauksia.

Muut räystäät kiinteistössä on käyty nyt läpi vastaavien tapausten välttämiseksi. Huoltohenkilöstö sai perjantaina rikottua kourusta jään, jotta vesi saatiin ohjattua oikeaan suuntaan.

Juttua päivitetty 15.2. klo 17.12 Sami Turusen kommenteilla.

Luetuimmat