Venäjän Suomen-suurlähettiläs Pavel Kuznetsov vierailee torstaina Imatralla

Venäjän Suomen-suurlähettiläs vierailee torstaina Imatralla.

Minna Mäkinen

Venäjän suurlähettiläs Pavel Kuznetsov osallistuu kaupunginjohtajien tapaamiseen torstaina.
Venäjän suurlähettiläs Pavel Kuznetsov osallistuu kaupunginjohtajien tapaamiseen torstaina.

Imatralla nähdään torstaina usean kaupungin johtohahmoja ja suurlähettiläs. Tapaamisen syy on keskustelu liikenteestä, ammatillisesta koulutuksesta ja elinkeinoelämän yhteistyöstä.

Paikalle saapuu kaupunkien johtohenkilöitä Kotkasta, Haminasta, Kouvolasta, Lappeenrannasta, Mikkelistä ja Savonlinnasta. Lisäksi tapaamiseen osallistuu Venäjän Suomen-suurlähettiläs Pavel Kuznetsov ja rajayhteistyöhankkeisiin osallistuvien kaupunkien ja organisaatioiden johtajia.

Imatran kaupungin yhteysjohtaja Tea Laitimo toivoo, että tapaaminen vahvistaa Suomen kaupunginjohtajien yhteistä tahtotilaa. Toiveissa on myös se, että keskustelut poikisivat uusia yhteistyöaloja.

Laitimon mukaan tärkeimpiä rajaan liittyviä tavoitteita ovat rajanylityksen sujuvuus, liikkumisen helppous ja palvelujen saatavuus.

Laitimo pitää myös sitä tärkeänä, että tapaaminen pidetään Imatralla.

— Haluamme vahvistaa ajatusta Imatrasta väylänä Suomeen ja vastaavasti Venäjälle. Suomen puolen yhteistyö Pietarin suuntaan vahvistaa myös Imatran merkitystä, Laitimo sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut