Koronavirus on hidastanut Varpasaaren uuden majatalon hanketta, mutta suunnitelmat ovat olemassa edelleen – "Haaveena olisi aloittaa projekti ensi vuonna", sanoo Toni Kainulainen

Kalastuspuiston yrittäjä Toni Kainulainen on suunnitellut Varpasaareen majataloa, jonka alakerrassa olisi ravintola ja yläkerrassa 20–30 petipaikkaa.

Kanerva Jalarvo

Kalastuspuiston yrittäjä Toni Kainulainen tiedostaa, että koronan jälkeen rahoittajia voi olla haastavampi löytää.
Kalastuspuiston yrittäjä Toni Kainulainen tiedostaa, että koronan jälkeen rahoittajia voi olla haastavampi löytää.

Kalastuspuiston yrittäjä Toni Kainulainen kertoi viime joulukuussa suunnitelmistaan uuden majatalon rakennuttamisesta Varpasaareen.

Suunnitelmissa oli rakentaa kaksikerroksinen rakennus, jossa olisi alakerrassa ravintola ja yläkerrassa majoitustilaa. Petipaikkojen määrä pyöri 20–30 välillä ja kaikista huoneista avautuisi näkymä Vuokselle.

Kainulaisen mukaan suunnitelmat eivät ole muuttuneet ja haave majatalon rakentamisesta on edelleen olemassa. Koronavirus on kuitenkin hieman hidastanut hanketta.

– Taloudelliset tilanteet yrityksissä ovat haastavia, ja rahoittajia tarvitaan taustalle. Haaveena olisi aloittaa projekti ensi vuonna ja saada valmiiksi vuonna 2022, hän sanoo.

Kainulainen myöntää ja tiedostaa sen, että koronan jälkeen rahoittajia voi olla haastavampi löytää.

– Tietysti se vaikuttaa, miten hyvin hankkeen osaa perustella ja löytyykö rahoittajilta uskoa siihen, että matkailu tästä piristyy.

Ensikertalaiset matkailuautoilijat kiertävät nyt Euroopan sijasta Suomea

Tällä hetkellä kalastuspuiston yrittäjä panostaa kotimaan matkailuun, karavaanielämään ja pyörämatkoihin. Varpasaaressa yöpyy porukkaa Kainulaisen mukaan päivittäin.

– Majoituskapasiteetti on noin 90 prosentin täyttöasteella, hän sanoo.

Kainulaisen mukaan silmiin pistävää on erityisesti se, että ensikertalaisten karavaanareiden määrä on lisääntynyt huomattavasti edellisvuosiin nähden.

– Suomalainen matkailija keskittyy nyt kotimaassa matkailuun ja kokee sen turvalliseksi. Suomalaiset lähtevät ennemmin ensimmäistä kertaa matkailuautoilla kiertämään Suomea kuin Eurooppaa.

Jotta tästä päästään vielä astetta ylöspäin, tarvitsemme lisää majoituskapasiteettia, Kainulainen toteaa. Siinä vaiheessa esiin nousee majatalohanke.

– Paikka on majatalolle mitä mainioin, taustalla on kansallismaisema ja olemme kaupungin ytimessä, mutta kuitenkin omassa rauhassa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset