Teatteri Imatran syksyssä suuria tunteita: Hiljaiset sillat on kahden kypsän aikuisen pakahduttava rakkaustarina

Komediennen kyvyistään tunnettu Ulla-Maija Järnstedt nähdään vaihteeksi vakavammassa roolissa. Miespääosassa vierailee Ari-Matti Hedman.

Anu Pakarinen

Ari-Matti Hedman ja Ulla Maija-Järnstedt ovat Hiljaisten siltojen valokuvaaja Robert Kincaid ja maatilan perheenemäntä Francesca.
Ari-Matti Hedman ja Ulla Maija-Järnstedt ovat Hiljaisten siltojen valokuvaaja Robert Kincaid ja maatilan perheenemäntä Francesca.

Teatteri Imatra julkisti syyskauden 2018 ohjelmistonsa maanantaina.

Tulossa on niin lastennäytelmää, romanttista draamaa kuin pikkujoulurevyytäkin, kertoo teatterijohtaja Timo Rissanen.

Pääparin kemioiden pitää kohdata, varsinkin, kun näytelmässä rakastetaan ja ehkä rakastellaankin.

Syksy avataan Hannulla ja Kertulla Pikku Hiisi -näyttämöllä 4. syyskuuta.

Tästä Grimmin julmasta klassikkosadusta nähdään moderni dramatisointi, joka soveltuu perheen pienemmillekin, aina 3–4 vuodesta ylöspäin, näytelmän ohjaava Rissanen kertoo. Nimirooleissa nähdään Hanna Kaskela ja Kari Kinnari.

Nenäliinat mukaan

Syyskuun 29. päivä ensi-iltansa saa Hiljaiset sillat.

Näytelmä kertoo keski-ikäisen miehen ja naisen sattumanvaraisesta kohtaamisesta, järisyttävästä rakastumisesta sekä tuskallisista valinnoista, kun vastakkain ovat oma ja perheen onni.

Näytelmä on tehty Robert James Wallerin kirjan pohjalta ja perustuu tositapahtumiin.

Yltiöromanttinen, mutta elämänkarhea tarina on innoittanut myös Hollywoodia. 1995 tehdyn elokuvasovituksen pääosissa olivat Meryl Streep ja Clint Eastwood.

Teatteri Imatran versiossa päärooleissa nähdään Ulla-Maija Järnstedt, 53, sekä helsinkiläinen freelance-näyttelijä Ari-Matti Hedman, 54.

— Tosi jännää, en ole tehnyt mitään tällaista moneen vuoteen. Isoja rooleja kyllä, mutta enimmäkseen komediaa. Olen tosi kiitollinen, pääsen näyttämään nyt muitakin puoliani. Samalla tämä on iso haaste, Järnstedt sanoo.

Anu Pakarinen

Teatteri Imatra julkisti syyskauden ohjelmistonsa tänään. Kuvassa Pirjo-Liisa Hiltula, Sonja Pöyhiä, Kari Kinnari, Aki Honkatukia ja Timo Rissanen.

Kemioiden pitää kohdata

Ari-Matti Hedman vieraili Imatralla ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten Suklaasydän-musikaalissa.

Näytelmän ohjaava Timo Rissanen valitsi hänet Hiljaisten siltojen pääosaan pitkän tuttavuuden ja intuitionsa perusteella.

Pääparin kemioiden pitää kohdata, varsinkin, kun näytelmässä rakastetaan ja ehkä rakastellaankin.

— Ari-Matin lähellä on helppo olla, Ulla-Maija Järnstedt sanoo.

Kerrankin tarinan rakastavaiset eivät ole mitään malleja ja missejä, vaan keski-ikäisiä, tavallisia ihmisiä, Ari-Matti Hedman sanoo.

Oma elämänkokemus lapsineen ja taakse jääneine liittoineen tekee rooliin sukeltamisesta tällä kertaa ehkä poikkeuksellisenkin kiinnostavan, hän jatkaa.

Pikkujoulukauteen musiikkirevyy

Syyskauden kolmas ensi-ilta on 2. marraskuuta. Vuorossa on musiikkirevyy Kolme muskottisoturia, jonka ohjaa Pia Lunkka Kotkan teatterista. Käsikirjoituksesta vastaa Lunkan lisäksi teatteri Imatran väki yhdessä.

— Revyy on vaikea, mutta onnistuessaan erittäin hieno teatterin muoto, Timo Rissanen toteaa.

Revyyn päädyttiin näyttelijöiden toiveesta. Tapahtumat käynnistyvät, kun perhe Mähönen lähtee jouluksi Thaimaahan, mutta lentoyhtiön asettamien painorajoitusten takia mummo jää kyydistä pois. Tästä alkaa Yksin kotona -elokuvien innoittama seikkailu, jota säestää livebändin hittitykitys.

Kapellimestarina on Lauri Kuosa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat