Ketterän pelaajabudjetti paisui, kun Suomi-sarjan paikka vaihtui Mestis-joukkueeksi

Tenho Tiilikainen

SaiPan kasvatti maalivahti Santeri Lipiäinen pelasi Ketterässä jo viime kaudella.
SaiPan kasvatti maalivahti Santeri Lipiäinen pelasi Ketterässä jo viime kaudella.

Ketterä lähtee huomanna alkavaan Mestiksen sarjakauteen 500 000 euron budjetilla. Viime kauden budjetti oli 370 000 euroa eli euroja tarvitaan nyt kolmannes viime kautta enemmän.

Eniten budjettia ovat nostaneet pelaajille maksettavat korvaukset. Alkavan kauden pelaajabudjetti on 150 000 euroa, kun se viime kaudelle oli 70 000 euroa.

— Ehdimme rakentaa keväällä Suomi-sarjan joukkueen ennen kuin tuli päätös Mestis-paikasta. Tästä johtuen pelaajarinkimme on aika suuri. Meillä on kaikkiaan 31 sopimuspelaajaa, Ketterän puheenjohtaja Mikko Partanen kertoo pelaajabudjetin nousuun liittyvistä taustoista.

Yhteistyöseuroina SaiPa ja Titaanit

Ketterällä on alkaneella kaudella yhteistyöseuroina Liigasta SaiPa ja Suomi-sarjasta Titaanit Kotkasta. Yhteistyötä tehdään muun muassa pelaajavaihdoin.

— Yleisötavoitteemme on runkosarjassa 700 katsojaa/ottelu. Alkuviikkoon mennessä olimme myyneet kausikortteja jo 350, kun niitä viime kaudelle myytiin 200. Käytännössä noin kolmannes hallista on joka peliin jo myyty, Ketterän toiminnanjohtaja Tomi Sillanvuo sanoo.

Hallin istumapaikat ovat numeroidut. Ennakkolippuja myy www.seat4.me sekä R-kioskit Imatralla Imatrankoskella, Mansikkalassa ja Vuoksenniskalla sekä Lappeenrannan Hakalissa. Lipunmyynti hallilla alkaa tunti ennen ottelun alkua.

Kymmenen omaa kasvattia

Ketterä on edelleen hyvin imatralainen ja eteläkarjalainen joukkue. Tänään Mestiksen aloittavassa edustusjoukkueen ringissä on kymmenen seuran omaa kasvattia.

Ketterän omia ovat maalivahti Joonas Tiippana, puolustajat Saska Putkonen, Markus Ovaska, Mikko Kettunen, Niko Kosonen ja Jarno Lippojoki sekä hyökkääjät Valtteri Niemi, Joona Jääskeläinen. Saku Viskari ja Jevgeni Soloviev.

Joukkueen saipalaisia ovat: maalivahti Santeri Lipiäinen, puolustaja Juho Mättö sekä hyökkääjät Onni Toivanen ja Joni Suutari. Kaikki neljä ovat olleet Ketterän mukana vähintään yhden kauden.

Lisäksi edustus sai huoltajaosastoonsa Tuomo Ovaskan avuksi kaksi entistä Ketterä-peluria Henri Otrasen ja Henri Tukiaisen.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.