Imatran Kruununpuiston kesäteatteriin uusi pyörätuolikatsomo — noin seitsemän metriä leveään katsomoon mahtuu 6—7 pyörätuolia

Kanerva Jalarvo

Tekninen isännöitsijä Jyri Honkasalo ja tekninen suunnittelija Teemu Majander kertovat kesäteatterin uuden pyörätuolikatsomon sijaitsevan hyvällä paikalla sillä se mahtuu ison telttakatoksen alle. Taustalla näkyy vanha pyörätuolikatsomo.
Tekninen isännöitsijä Jyri Honkasalo ja tekninen suunnittelija Teemu Majander kertovat kesäteatterin uuden pyörätuolikatsomon sijaitsevan hyvällä paikalla sillä se mahtuu ison telttakatoksen alle. Taustalla näkyy vanha pyörätuolikatsomo.

Kruununpuiston kesäteatteri on saanut uuden pyörätuolikatsomon. Puurakenteinen pyörätuolikatsomo sijaitsee ison katsomon takaosassa, siihen kiinni rakennettuna.

Pyörätuolikatsomoon kuljetaan kaltevaa liuskaa pitkin, jolla on pituutta arviolta 18 metriä ja leveyttä noin metri.

Kesäteatterin teknisestä isännöinnistä vastaava Jyri Honkasalo kertoo, että varsinainen pyörätuolikatsomo on noin 7 metriä leveä, ja siihen mahtuu 6—7 pyörätuolia.

— Meillä oli useampi erilainen vaihtoehto, joista tämä ratkaisu oli kaikista parhaiten toteutettavissa oleva. Helppoja ratkaisuja tässä ei ollut, sanoo Honkasalo Imatran YH-Rakennuttajalta.

Hänen mukaansa uuden pyörätuolikatsomon sijainti on hyvä muun muassa sen vuoksi, että se mahtuu ison katsomon peittävän telttakatoksen alle.

— Yh-Rakennuttajilla tehtiin alustava suunnittelutyö, ja katsomon rakensi urakoitsijana toiminut Rakennusvirta. Ennen rakentamista jouduttiin tekemään jonkin verran maanrakennustöitä.

Katsomon rakentaminen kesti noin kolme viikkoa. Honkasalo arvioi, että rakennustöiden kustannukset olivat joitakin tuhansia euroja.

Vanhasta katsomosta oli huono näköyhteys näyttämölle

Kruununpuiston kesäteatteriin rakennettiin uusi pyörätuolikatsomo, koska vanhasta pyörätuolikatsomosta oli huono näköyhteys näyttämölle.

Honkasalon mukaan ongelma tuli esiin etenkin silloin, kun katsomo oli täynnä väkeä.

— Pyörätuolikatsomosta näki ainoastaan edessä istuvien ihmiset selät.

Vanha siniseksi maalattu pyörätuolikatsomo sijaitsee erillään muusta katsomosta. Se on samaa kokoluokkaa kuin nyt valmistunut uusi katsomo.

— Yksi vaihtoehto olisi ollut vanhan katsomon siirtäminen eteenpäin, mutta silloin ison katsomon rakenteet ja telttakatoksen vaijerit olisivat tulleet eteen, Honkasalo kertoo.

Hänen mukaansa on mahdollista, että vanhaan katsomoon voidaan siirtää joitakin kesäteatterin toimintoja.

Tekninen suunnittelija Teemu Majander kertoo, että uutta pyörätuolikatsomoa on mahdollista hyödyntää kesäteatterikatsomon lisätilana silloin, jos se ei ole varsinaisessa käytössä ja iso katsomo on puolestaan täynnä.

— Visuaalisesti tämä sopii hyvin katsomon jatkeeksi. Eroa pyörätuolikatsomon ja ison katsomon välillä ei juurikaan huomaa, Majander kertoo YH-Rakennuttajilta.

Kesäteatterin näytäntökausi alkaa 27. kesäkuuta, kun ensi-iltansa Kruununpuistossa saa Timo Rissasen ohjaama musiikkikomedia Linnan juhlat.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.