Tänään on valtakunnallinen kalastuspäivä — Mikä on ollut suurin tai hienoin kalansaaliisi? Mitä pääsi karkuun?

ARKISTO

Valtakunnallisen kalastuspäivän teemana on tänä vuonna 100 Lasissa Fisuun. Se kuuluu Suomi 100 luonnonpäivien juhlatapahtumiin.

Kalastuspäivän tiimoilta järjestetään keväällä ainakin 43 tapahtumaa ympäri Suomen ja syksyllä vielä kymmenkunta lisää. Imatralla koululaisille suunnattu kalastuspäivän tapahtuma järjestetään tänään Varpasaaressa.

Tapahtumissa syvennytään kalastusharrastukseen Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön vapaa-ajankalastajapiirien ja seurojen avulla. Kalastuspäivän aikana kävijöitä tutustutetaan eri kalastustapoihin ja -välineisiin niin teoriassa kuin käytännössäkin.

Koulut ja koululaiset voivat tutustua tapahtumatarjontaan nuorten omilla kalastussivuilla.

SVK järjestää koko kesän jatkuvan Sata lasissa kätköille -teemakilpailun, jossa kalastustapahtumiin piilotetaan 100 kätköä nuorten löydettäväksi. Ensimmäiset kätköt piilotetaan Valtakunnallisen kalastuspäivän kevään tapahtumiin ja niistä kerrotaan lisää tapahtumapaikoilla.

Tarkemmat tiedot kilpailusta sekä paljastuksia tulevista kätköistä julkaistaan osoitteessa www.fisuun.fi/teemakilpailu2017.

Mikä on ollut paras kalasaaliisi tai mieleenpainuvin kalastuskokemuksesi? Kerro kommenttikentässä!

Johanna Vehkaluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.