Simo Lipsaselle kolmiloikan 22-vuotiaiden EM-hopeaa uudella Suomen ennätyksellä, katso katsojan kuvaama video SE-hypystä

AOP/Jarno Kuusinen

Simo Lipsanen suuntaa yleisurheilun MM-kisoihin Lontooseen ikäluokkansa tuoreena EM-hopeamitalistina.

Simo Lipsanen on voittanut kolmiloikan hopeaa 22-vuotiaiden Euroopan-mestaruuskisoissa Puolassa. Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustavan Lipsasen hopeatulos 17,14 on uusi kolmiloikan miesten Suomen ennätys. Se syntyi kisan viidennellä kierroksella ja 0,5 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen.

Kolmiloikan edellinen SE oli Pertti Pousin 17,00, joka kesti voimassa 49 vuotta ja oli vanhin voimassa ollut yleisurheilun Suomen ennätystulos.

22-vuotiaiden Euroopan mestaruuden voitti Azerbaidzhanin Nazim Babayev uudella ennätyksellään 17,18. Kärkikolmikko oli odotettu, sillä Saksan Max Hess otti pronssia tuloksella 16,68.

Anssi Silvennoinen

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.