Ulla-Maija Järnstedt käynnistää Imatralla kansanliikettä, koossa on jo satoja nimiä: ”Uimahalli ja urheilutalo kuuluvat ehdottomasti Mansikkalaan, eivät Ukonniemeen”

Ulla-Maija Järnstedt toivoo nimilistaan vähintään tuhatta allekirjoitusta. Hän pitää uimahallin ja urheilutalon siirtämistä Ukonniemeen pöyristyttävänä ideana.

Anu Pakarinen

Ulla-Maija Järnstedt käynnisti nimenkeruun uimahallin ja urheilutalon säilyttämiseksi Mansikkalassa.
Ulla-Maija Järnstedt käynnisti nimenkeruun uimahallin ja urheilutalon säilyttämiseksi Mansikkalassa.

Imatralainen Ulla-Maija Järnstedt on käynnistänyt nimienkeruun Imatran uimahallin ja urheilutalon säilyttämiseksi Mansikkalassa.

Tavoitteena on vaikuttaa Imatran kaupungin päätöksentekoon.

Loppuvuoden aikana on nimittäin määrä päättää, mitä remonttia vaativalle urheilutalolle ja uimahallille tehdään.

Vaihtoehtoina on kattava peruskorjaus tai rakennusten purkaminen ja uuden rakentaminen joko Mansikkalaan tai Ukonniemeen.

”Pöyristyttävä ajatus”

Järnstedtin mielestä uimahalli ja urheilutalo kuuluvat ehdottomasti Mansikkalaan.

Hän pitää suunnitelmaa mahdollisesta siirtämisestä Ukonniemeen ”peltojen keskelle” pöyristyttävänä.

Ei kaikilla ole omaa autoa, hän muistuttaa. Patistetaanko Imatralla näin yksityisautoilun lisäämiseen?

Anu Pakarinen

Nimilistossa lienee parisataa nimeä, Ulla-Maija Järnstedt arvioi.
Nimilistossa lienee parisataa nimeä, Ulla-Maija Järnstedt arvioi.

— Mitä olen puhunut ihmisten kanssa, niin lähes poikkeuksetta kaikkien mielestä uimahallin ja urheilutalon paikka on siinä missä nytkin. Jos uimahalli ja urheilutalo lähtevät Ukonniemeen, monelta urheilut ja vesijumpat loppuvat siihen paikkaan, Järnstedt sanoo.

Uusia asuntoja ei tarvita

Kaikki faktat puhuvat hänestä Mansikkalan puolesta.

Mansikkalaan rakennetaan parhaillaan yli tuhannen lapsen ja nuoren jättikoulua.

Siellä on myös ammattioppilaitos ja paljon väestöä kävelymatkan säteellä, lisäksi Mansikkalaan on helppo tulla julkisella liikenteellä joka puolelta kaupunkia. Busseja kulkee usein, päinvastoin kuin Ukonniemeen, listaa Järnstedt Mansikkalan etuja.

Ukonniemeen siirrosta taas hyötyisivät lähinnä turistit ja ehkä rakennusyhtiöt, kun uimahallin ja urheilutalon nykyinen tontti Vuoksen varressa vapautuisi muuhun käyttöön. Tontille on alustavasti kaavailtu hotellia ja asuntoja.

Järnstedt ihmettelee, mikä vimma Imatralla on rakentaa uusia asuntoja, kun väkiluku hiipuu ja asuntoja on valmiiksi tyhjillään.

— Miksi ihmeessä rakennettaisiin uusia asuntoja, kun ennestäänkin on uusiakin asuntoja tyhjänä Imatrankoskella, Järnstedt päivittelee.

Kolme nimilistaa kaupungilla

Teatteri Imatran näyttelijänä tunnettu Järnstedt on tässä asiassa liikkeellä puhtaasti yksityishenkilönä. Hän muutti Imatralle 1984 ja on siitä saakka kuulunut urheilutalon ja uimahallin vakiokävijöihin.

Koska samaa mieltä hänen kanssaan tuntuu olevan moni muukin, Järnstedt päätti ryhtyä toimeen ja tehdä asiasta kansalaisaloitteen ensimmäistä kertaa elämässään.

Liikkeelle panevana voimana oli tuohtumus ja halu saada käyttäjien ääni kuuluviin.

Yksi nimilistoista löytyy uimahallin kahviosta. Moni asiakas varta vasten kysyy listaa allekirjoittaakseen sen, kertoo yrittäjä Timo Purolahti.
Yksi nimilistoista löytyy uimahallin kahviosta. Moni asiakas varta vasten kysyy listaa allekirjoittaakseen sen, kertoo yrittäjä Timo Purolahti.

— Kannattaisi kerrankin kuunnella meitä oikeita käyttäjiä, asukkaita.

Hän vei nimilistat Citymarketin neuvontaan, Imatran talviuimareiden saunalle Varpasaareen sekä uimahallin kahvioon.

Tavoitteena on saada koottua vähintään tuhat allekirjoitusta. Silloin kansalaismielipiteellä olisi jo painoarvoa, Järnstedt uskoo.

Siihen Ulla-Maija Järnstedt ei ota kantaa, tulisiko nykyinen uimahalli ja urheilutalo peruskorjata vai korvata uudisrakennuksella.

— Se on päättäjien ratkaistava. Jos päädytään uudisrakennukseen, voisiko sen paikka olla kulttuuritalo Virran puistossa, jolloin nykyiset rakennukset voisivat palvella käyttäjiä uusien valmistumiseen asti. Ei tulisi katkosta toimintaan, hän ehdottaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset