Teknosafen uusien toimitilojen rakentaminen aikataulussa, valmista pitäisi olla alkuvuodesta – Huoltotilan määrä kasvaa, kun yritys muuttaa Korvenkantaan

Anna Helminen toivoo, että Teknosafen tulevista naapureista saadaan kuulla pian.

Minna Mäkinen

Teknosafen uudet toimitilat nousevat parhaillaan Korvenkantaan.
Teknosafen uudet toimitilat nousevat parhaillaan Korvenkantaan.

Teknosafen uusien toimitilojen rakentaminen Imatran Korvenkannassa edistyy aikataulussa. Yhtiön toimitusjohtaja Anna Helminen sanoo, että tämänhetkisen tiedon mukaan rakennustöiden on määrä valmistua tammi-helmikuun vaihteessa.

– Seuraava työmaakokous on ensi viikolla, mutta mistään viivästyksistä en ole ainakaan kuullut, Anna Helminen kertoo.

Turvallisuusratkaisuja myyvä Teknosafe on ensimmäinen Imatran Korvenkantaan rakentuvaan Mioni Industrial Park -yrityspuistoon sijoittuva yritys.

Imatran seudun yritystilat rakennuttaa Korvenkantaan tulevat 1 200 neliön toimitilat ja vuokraa ne Teknosafelle. Rakennuskustannukset ovat 2,45 miljoonaa euroa, jotka peritään vuokralaiselta pääomakuluineen vuokrissa.

Osana sopimusta yritystilayhtiö lunastaa Teknosafen nykyiset toimitilat Vuoksenniskalla ja vuokraa niitä edelleen. Lunastushinta on 399 000 euroa.

Naapureita toivotaan

Anna Helminen arvioi, että uusien toimitilojen saattaminen muuttokuntoon voi kestää hetken, mutta muuttoa päästään joka tapauksessa käynnistelemään heti sen jälkeen, kun rakennuttaja on luovuttanut kohteen vuokralaiselle.

Teknosafen nykyisiin toimitiloihin verrattuna pinta-ala kasvaa yli 500 neliöllä. Anna Helminen kertoo, että lisääntynyt tilan tarve johtuu muutoksista yrityksen toiminnassa.

– Nythän valtaosa myymistämme tuotteista tuodaan itse maahan ja myydään eri puolille Suomea asiakkaille lähinnä teollisuudelle tai julkiselle sektorille. Kun maahantuomme esimerkiksi liikennepelastamiseen tarvittavia välineitä, niin niihin liittyy huoltovelvoite. Haluamme kantaa huolta tuotteen elinkaaresta ja kehittää huoltopalvelua lisäämällä huoltotilan määrää, joka tällä hetkellä on käytännössä nolla. Tavoitteena on myös edelleen kasvaa ja tarjota lisää töitä.

Helminen toivoo, että Teknosafen tulevista naapureista saadaan kuulla pian.

– En tiedä tarkkaan neuvottelutilannetta, mutta sen tiedän, että korona on tietysti vaikuttanut yritysten päätöksentekoon. Sitä kuitenkin toivon, että alueelle tulisi mahdollisimman paljon uutta toimintaa, Helminen sanoo.

Luetuimmat