Imatran koulujen digi-ongelmat tiukkaan syyniin: Lautakunta vaatii kuukausittaista raportointia

ANU PAKARINEN

Yläasteen digiloikka käynnistyi vuosi sitten. Ongelmia oli silloin selvästi vähemmän kuin tänä syksynä, kun laitteet otettiin käyttöön 4.–6. luokilla. Arkistokuvassa Jonna Kankaanpää, Nea Vepsäläinen, Emilia Villman, Mira Puurtinen ja Suvi Hänninen Vuoksenniskan koulusta.

Imatran hyvinvointilautakunta paneutui tiistaina koulujen digiuudistuksen tilanteeseen.

Koulukohtaisia puutteita listaavasta selvityksestä ilmenee, että kouluissa on ollut tänä syksynä merkittäviä ongelmia digilaitteiden ja nettiyhteyksien kanssa.

Lautakukunta päätti ottaa tilanteen tarkkaan seurantaansa.

Se edellyttää kaupungin tietohallinnolta ja Saimaan tieto ja talous -osakeyhtiöltä (Saita) jatkossa kuukausittaista raportointia, kunnes nykyiset, selvityksissä todetut langattomien verkkojen ongelmat on saatu poistettua.

Lautakunta pyytää myös valmistelemaan selkeän työnjaon kaupungin tietohallinnon, Saitan sekä koulujen TVT-vastaavien kesken. Jälkimmäiset ovat teknistä tukea oman työn ohessa antavia opettajia.

Lisäksi lautakunta pyytää kaupunginhallitusta arvioimaan kaupungin tietohallinnon kokonaisuutta, resurssien riittävyyttä ja toiminnan painotuksia suhteessa hyvinvointipalveluiden digitaalisuuden volyymin nähden.

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.