Imatran kylpylän allasosaston laajennustyöt käynnistyvät ensi kuussa, tulossa on 80 metriä pitkä vesiliukumäki

kai skyttä

Imatran kylpylän nykyinen allasosasto saa jatkokseen uuden.

Imatran kylpylän allasosaston laajennus on urakkalaskentavaiheessa. Imatran YH-rakennuttaja odottaa tarjouksia urakoista huhtikuun loppuun mennessä.

Uuden noin 800 neliön allasosaston rakentaminen käynnistyy rakennuttaja Ari Latun mukaan toukokuun aikana.

— Kohde on teknisesti haastava.

Kylpylä saa yhdeksän metrin korkeuteen kohoavan liukumäen, jolla on pituutta 80 metriä. Putki kiemurtelee osin rakennuksen ulkopuolella.

Uusi rakennus tehdään erilleen entisestä. Nykyiseen Taikametsään se kytketään yhdestä, höyrysaunojen vieressä olevasta kulmasta.

— Aukkojen tekeminen ja rakennusten liittäminen toisiinsa vie lopussa oman aikansa, mutta muuten kylpylän toimintaan ei tule katkoksia.

Uuden allasosaston on suunnitellut oululainen arkkitehtitoimisto Arktes Oy. Se on suunnitellut myös Taikametsän.

Kustannusarvio on 3,5 miljoonaa euroa. Toiminnassa uuden osaston on tarkoitus olla kesäkuussa 2018.

Uuden allasosaston rakennuttaa Imatran kaupungin omistama Imatran seudun yritystilat. Kiinteistöä hallinnoi yritystilayhtiön omistama Imatran allas -osakeyhtiö, joka toimii vuokranantajana allasosastolle.

Vuokralaisena toimii Imatran kylpylää operoiva Etelä-Karjalan kuntoutumissäätiö. Vuokra-aika on 15 vuotta ja vuokralla on määrä kattaa rakentamiskulut.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.