IPV päätti voitollisesti, Lauri Rönkkö pelasi toisen jakson kakkosvahtina

Elena Liseytseva

Lauri Rönkkö vaihtoi Raahessa tuulipuvun punaiseen peliasuun ja pelasi toisella jaksolla yhdeksikössä kakkosvahtina.

Kauden päätöspeli vailla sen suurempaa merkitystä. Pattijoen Urheilijoiden ja Imatran Palloveikkojen ottelu Raahessa torstaina oli juuri tällainen. Ottelussa oli panoksena Superpesiksen yhdeksäs sija, ei rahaa eikä juuri mainettakaan.

Pitkään näytti siltä, että kotijoukkue tyytyy vain pelailemaan ja valmistautumaan saunailtaan, jos sellainen joukkuetta edes odotti. Avausjakso pelattiin läpi reiluun 40 minuuttiin ja IPV:n jakson avausvuorossa tekemät kolme juoksua riittivät pisteeseen.

Toisella jaksolla miehistönsä rooleja rukannut IPV oli kolmannen vuoron tasoittavalle suorassa voitossa kiinni johdettuaan jaksoa 1—0. Pattijoki kuitenkin heräsi ja iski omalla kolmannellaan kolme juoksua ja vei ottelun supervuoropariin. Superin voittoon riitti IPV:n Ville Liukun lyömä juoksu.

Liukku pelasi koko ottelun jokerina. IPV:n lukkarina pelasi Joona Sikiö. Vakiorosterista Lauri Kaartokallio ei ollut Raahessa edes mukana.

Toisella jaksolla Juuso Lattu ja Miikka Matikka pukivat jokeripaitaan, jokereina aloittaneet Nino Muuruvirta tuli kolmoskoppariksi ja Lauri Rönkkö kakkosvahdiksi. Mikko Kosonen siirtyi Rönkön tieltä Latun paikalle kolmospolttajaksi.

Ilman supervuoroparia ottelu olisi ollut läpi vajaassa puolessatoista tunnissa.

— Kaveri sai läpilyönnillä jaksovoiton juoksut, toisaalta yhdeksäs sija varmistui ensimmäisen jakson voitolla, pelinjohtaja Petri Tuuva kertoi.

Toisen jakson muutokset olivat osittain myös sovittu asia.

— Pelasimme koko joukkueella. Hyvä maku jäi ottelusta ja koko kaudesta.

Vakiolukkari Ville Liukku hoiti jokerina pääasiassa vaihtotehtäviä ja hyvällä prosentilla. Lauri Rönkkö iski Raahessa pakolliset kaksi juoksua.

Muissa alemman jatkosarjan otteluissa Kankaanpää voitti Oulun 2—0 ja tulos tiesi sitä, että Kempele ja Kankaanpää pelaavat uusintaottelun putoamisesta. Ottelun voittaja pääsee Oulun ohella pelaamaan sarjapaikan uusimisesta Ykköspesiksen välierien voittajien kanssa.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.