Museotie kutsuu, Irti-teatterin Pettymys -näytelmän ensi-ilta, maastopyöräilyä Ukonniemessä ja elävää musiikkia Ukoskassa ja Koskenpartaalla – Poimi viikonlopun menovinkit tästä!

Jälleen on tullut se aika, kun voi ajella pitkin Museotietä ja katsella, mitä kaikkea sen varrella oikein onkaan. Niskapietiläntien varrella ja lähikylissä on nähtävää kahdeksassa kohteessa.

Taneli Toikka

Toissa vuonna Päivä museotiellä -tapahtumaan osallistui myös Anu ja Timo Tanskasen hunajakoju. Hunajaa on myynnissä museotiellä tänäkin vuonna.
Toissa vuonna Päivä museotiellä -tapahtumaan osallistui myös Anu ja Timo Tanskasen hunajakoju. Hunajaa on myynnissä museotiellä tänäkin vuonna.

Sunnuntaina Irti-teatterilla koittaa odotettu päivä, kun Pettymys -nimisen näytelmän ensi-ilta koittaa vihdoin ja viimein. Tunnelmat Irti-teatterissa ovat odottavat, kertoo näytelmän ohjaaja Lauri Haltsonen.

– Jännä nähdä, miten tämä näytelmä otetaan vastaan, kun olemme harjoitelleet niin paljon.

Alunperin näytelmä piti esittää jo huhtikuussa, mutta koronapandemia sotki suunnitelmat ja siirsi ensi-illan elokuulle. Odottavan aika on ollut pitkä.

– Yllättävä tauko teki myös hyvää näytelmälle, se ehti muhia kivasti, sanoo Haltsonen.

Pettymys -näytelmässä käsitellään nuorten elämässä olevia ajankohtaisia epäkohtia. Teemoina löytyy muun muassa rajojen rikkominen, suostumus, ryhmäpaine ja se, kuinka vaikea on sanoa ei.

– Näytelmässä seurataan nuorten porukkaa ja miten asiat heidän ympärillä eskaloituvat sekä sitä, miten teoilla on seuraamuksia, ohjaaja Haltsonen kertoo.

Irti-Teatteri pääsi Pettymys -näytelmässä Ramppikuumeeseen eli valtakunnallisille nuorisoteatteripäiville. Sen lisäksi näytelmä valittiin myös Jyväskylän harrasteteatterikesään.

– Onhan ne tosi isoja saavutuksia. Varsinkin se, että pääsimme molempiin, tuntuu tosi hyvältä, Haltsonen iloitsee.

Nuorisoteatteripäiville valittiin hakijoiden joukosta kuusi näytelmää ja valitsijaraadissa oli pelkästään nuoria.

– Se on hyvä, että nimenomaan nuoret kokevat näytelmän sellaisena, että he haluavat nostaa sen framille, Haltsonen pohtii.

Koronapandemian takia Irti-teatterissa käytössä on puolet paikoista eli 40 paikkaa. Katsojat istuvat salissa shakkimuodostelmassa niin, ettei vieressä, takana tai edessä ole toista katsojaa.

Pettymys -näytelmän ensi-ilta, Irti-teatteri (Asemäentie 6) su 9.8. klo 19.

Anu Pakarinen

Lauri Haltsonen on ohjannut Irti-teatterin Pettymys-näytelmän. Tunnelmat ensi-iltaan ovat odottavat, hän sanoo. Arkistokuva.
Lauri Haltsonen on ohjannut Irti-teatterin Pettymys-näytelmän. Tunnelmat ensi-iltaan ovat odottavat, hän sanoo. Arkistokuva.

Niskapietilän museotien varrella on tänä vuonna kahdeksan käyntikohdetta

Jälleen on tullut se aika, kun voi ajella pitkin Museotietä ja katsella, mitä kaikkea sen varrella oikein onkaan.

Tällä kertaa Niskapietiläntien varrella ja lähikylissä on nähtävää kahdeksassa kohteessa. Mukaan mahtuu niin Imatran Inkereiden 50-vuotisjuhlavuoden feresia-näyttely kuin kirpputoreja sekä musiikkiteatteria ja -esityksiä.

Musiikkiteatteri esiintyy kolmessa kohteessa järjestäen yhteensä kuusi näytöstä. Musiikkiteatteri esiintyy Kurosen suutarimuseolla kello 11.15 ja 12.00, Kuokkalammin seuratalolla kello 12.45 ja 13.30 sekä Miettilän kasarmialueella kello 14.15 ja 15. Esitykset ovat historiaan perustuvia kohtauksia.

Tuttuun tapaan Museotien varrella on myös avoinna Kollaa ja Simo Häyhä -museo sekä Rajamuseo ja sotilaskoti. Miettilässä Matitalon luomutilalla tarjolla on soppatykistä gulassikeittoa sitä haluaville.

Uutena kohteena tänä vuonna on entinen Huhtasenkylän koulu, jossa on Sopemäen mansikan lisäksi myynnissä leivonnaisia ja hunajaa. Huhtasenkylän vanhalla koululla on myös koirapuisto.

Jos haluat oppia tietämään lisää sienistä, se onnistuu Kuokkalammin seuratalon pihalla, jossa Pirkko Savolainen antaa sienineuvontaa.

Ja mitäpä olisi Päivä Museotiellä ilman arpajaisia. Arpoja on myynnissä jokaisessa kahdeksassa kohteessa.

Päivä museotiellä, Niskapietilän museotie su 9.8. klo 11–16. Museotie kutsuu jo 24. kerran.

Anniina Meuronen

Jaska Miikki (vas.) ja Matti Kähkönen esiintyvät lauantaina Ukoskassa. Arkistokuvassa myös keikkamyyjä Antti Brisk.
Jaska Miikki (vas.) ja Matti Kähkönen esiintyvät lauantaina Ukoskassa. Arkistokuvassa myös keikkamyyjä Antti Brisk.

Elävää musiikkia

Lauantaina sää kipuaa hellelukemiin, joten silloin on hyvä suunnata vaikkapa uimarannalle.

Yhdellä Imatran uimarannoista on lauantaina tarjolla elävää musiikkia, kun imatralaiset pitkän linjan show- ja musiikkimiehet Jaska Miikki ja Matti Kähkönen soittavat Ukoskan rannalla Bikini bay -rantabaarissa.

Kaksikko viihdyttää kansaa kappaleilla Suomirockista kansainvälisiin klassikoihin.

Jaska & Matti Duo, Ukoskan uimarannalla Bikini bay -rantabaarissa la 8.8. klo 15–18.

Juho Kokko

Taisto Pulkkinen ja bassoukulele. Instrumenttia soittaa Ingigo Melakari.
Taisto Pulkkinen ja bassoukulele. Instrumenttia soittaa Ingigo Melakari.

Imatrankoskella Koskenpartaan tapahtumalavalle lauantai-iltana nousee Retro Band. Kyseessä on nelihenkinen soittajaryhmä, joka laittoi tammikuussa viisaat päänsä yhteen ja perusti uuden 60-70 -lukujen hittejä soittavan bändin.

Yhtye soitaa pääosin lattarimusiikkia, jonka lisäksi myös muun muassa Elviksen, The Beatlesin ja Frank Sinatran kappaleista tehtyjä sovituksia.

Bändin erikoisuus on Indigo Melakarin soittama bassoukulele. Bändiin kuuluu Melakarin lisäksi Taisto Pulkkinen (laulu, kitara), Tero Anttonen (rummut) sekä Kimmo Viinanen (koskettimet).

Lauantaina bändin mukaan luvassa on reteetä omaperäistä menoa aikuiseen makuun: musiikkia, joka pistää tanssijalan vipattamaan.

Retro Band -konsertti, Koskenpartaan tapahtumalavalla la 8.8. klo 18.30–21.

Sunnuntaina Ruokolahdella Laamalan talolla järjestetään kahvikonsertti, jossa solistina on Markku Räsänen.

Tapahtumaan otetaan sisälle enintään 50 henkeä. Liput tapahtumaan maksavat viisi euroa, sisältäen kahvin ja pullan.

Kahvikonsertti, Laamalan talo (Lapinjärventie 16, Ruokolahti) su 9.8. klo 14–15.15.

Taneli Toikka

Ukonniemen stadionilla riitti säpinää elokuussa 2018, kun kolmesataa maastopyörää ampaisi liikkeelle.
Ukonniemen stadionilla riitti säpinää elokuussa 2018, kun kolmesataa maastopyörää ampaisi liikkeelle.

Perinteinen maastopyörätapahtuma

Jo perinteeksi muodostunut koko perheen maastopyöräilytapahtuma Imatra MTB polkaistaan lauantaina yhdeksättä kertaa.

Kilpailureitti koostuu noin 30 kilometrin kierroksesta, joka kierretään sarjasta riippuen kerran tai kaksi.

Lähtö tapahtuu Ukonniemi-stadionilta, josta edetään muun muassa Rauhan, Lempukan, Hossukan ja Mustalammen kautta takaisin Ukonniemeen.

Imatra MTB maastopyöräilytapahtuma, Ukonniemi-stadionilla la 8.8. kello 12

Luetuimmat