Hyvästi alati vaihtuvat liikennejärjestelyt — Mansikkalan kiertoliittymätyömaat ovat viittä vaille valmiit

Mansikkalan kiertoliittymätyömaat ovat vaatineet tarkkaavaisuutta ja kevyttä kaasujalkaa.

Minna Mäkinen

Tainionkoskentien ja Keskuskadun pitkät tietyömaat ovat vaatineet kärsivällisyyttä ja tarkkaavaisuutta. Ajojärjestelyt ovat muuttuneet moneen otteeseen.
Tainionkoskentien ja Keskuskadun pitkät tietyömaat ovat vaatineet kärsivällisyyttä ja tarkkaavaisuutta. Ajojärjestelyt ovat muuttuneet moneen otteeseen.

Nyt kiertoliittymätyömaat ovat viittä vaille valmiita. Keskuskatu aukeaa viikon päästä perjantaina ja sen päähän rakennettuun Tainionkoskentien kiertoliittymään pääsee ajelemaan täyden ympyrän mitalla. Keskuskadulle on tehty myös toinen kiertoliittymä Kukonlinnankadun päähän.

Poikkeusjärjestelyt poistuvat ajoradoilta heti kun keskuskadulle saadaan asennettua kaiteet.

Pyöräilijät eivät saa armoa vieläkään, sillä kevyen liikenteen väylällä tehdään viimeistelyjä ja siivousta kauemmin. Pyörätiet aukeavat Keskuskadun remonttialueella itsenäisyyspäivän jälkeisellä viikolla. Pyörätiet asvaltoidaan keväällä, kun lumet sulavat.

Myös autojen ajoradat asvaltoidaan keväällä uudestaan. Ensi vuotta odottavat myös ajoratamaalaukset ja vihertyöt. Opasteet saadaan aluksi vain kiertoliittymän yläpuolelle.

Linnalan koulun lähelle tulee hidasteita ja vilkkuvia varoitusvaloja suojatien kohdalle. Ne puretetaan, kun Linnalan koulu muuttaa. Mansikkalan kouluteiden turvallisuutta on parannettu myös kahdella alikulkutunnelilla.

Keskuskadun urakka maksoi tänä vuonna noin 1,6 miljoonaa euroa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut