Ruokolahtelainen Henri Lignell avaa Vehkapuun keittiökalustemyymälän Mansikkalaan – Citymarketin liiketila oli harvinainen löytö: "Tällaista tilaa olen aina etsinyt, mutta koskaan aiemmin ei ole tullut vastaan"

Uuden myyntipisteen avajaisia vietetään Imatralla joulukuussa.

Joonas Tapaninen

Vehkapuun myyntipiste avataan Citymarketin kauppakäytävälle samaan tilaan, jossa aiemmin oli Ismo Aavaharjun legonäyttely.
Vehkapuun myyntipiste avataan Citymarketin kauppakäytävälle samaan tilaan, jossa aiemmin oli Ismo Aavaharjun legonäyttely.

Henri Lignell sai keskiviikkona käteensä uuden liiketilan avaimet. Ruokolahden Pohja-Lankilassa perheineen asuva yrittäjä avaa Mansikkalaan Vehkapuun näyttely- ja myyntipisteen, joka sijoittuu Citymarketin kauppakäytävälle.

Samassa liiketilassa on aiemmin ollut imatralaisen Ismo Aavaharjun ylläpitämä legopiste näyttelyineen.

– Muutimme vuonna 2019 takaisin Etelä-Karjalaan paluumuuttajina, ja Vehkapuu tuli matkassa mukana, Pohjois-Karjalassa keittiökalustevalmistajan edustajana aiemmin toiminut Lignell kertoo.

Vehkapuun mallistoihin on voinut käydä tähän asti tutustumassa yrittäjän kotona, Pohja-Lankilan entisellä koululla, jonka Lignell perheineen osti vuonna 2019.

– Asiakkaita on Lappeenrannasta ja Kouvolasta asti. Imatra on kauimmainen piste, mihin sieltä suunnalta lähdetään ajelemaan.

Vehkapuulla on ollut pitkään myyntiedustus Imatralla, ja edellisen myyjän jäätyä eläkkeelle kaupungissa oli myyntimiehen mentävä aukko täytettävänä. Niihin saappaisiin Lignellin oli helppo hypätä, sillä kokemusta alalta on kaikkiaan 25 vuoden ajalta.

– Liian ruusuisia mielikuvia minulla ei ole, mutta nautin paljon työstäni, Lignell hymyilee.

Avajaiset joulukuussa

Citymarketin liiketila oli todellinen löytö. Tila on pitkä ja kapea, eli kuin nakutettu näyttelytilaksi. Isojen näyteikkunoiden ansiosta esillä oleviin keittiöryhmiin voi tutustua silloinkin, kun myymälässä ei ole paikalla miehitystä.

– Tällaista tilaa olen aina etsinyt, mutta koskaan aiemmin ei ole tullut vastaan, Lignell sanoo.

Myyntipiste työllistää kaksi suunnittelijaa. Toinen myyntipiste aiotaan avata lähitulevaisuudessa Lappeenrantaan, jossa vuokrasopimusta vielä hiotaan. Kahden liikkeen myötä Etelä-Karjalassa riittää töitä 3–4 suunnittelijalle ja 5–7 asentajalle.

Vehkapuun mallisto on Lignellin mukaan kattava.

– Sieltä löytyy jokaiselle sopiva ratkaisu. On huippumodernia ja talonpoikaismallistoa sekä kaikkea siltä väliltä. Kaikki värit, mitä värikartasta löytyy, on käytössä.

Joonas Tapaninen

Henri Lignell on Pohja-Lankilassa asuva yrittäjä, joka palasi kotiseudulleen Etelä-Karjalaan viime vuonna.
Henri Lignell on Pohja-Lankilassa asuva yrittäjä, joka palasi kotiseudulleen Etelä-Karjalaan viime vuonna.

Lignellin yritys Selkos Oy valmistaa myös teollisuushalleja, joiden kysyntä kuitenkin lopahti keväällä koronan vaikutuksesta. Keittiöpuolella koronan vaikutus on ollut päinvastainen, sillä ihmisillä on ollut enemmän aikaa laittaa kotejaan.

Juankoskelaisella Vehkapuulla on myymälät Kuopiossa, Joensuussa ja Varkaudessa. Tehdas sijaitsee Juankoskella.

Imatralla avajaisia vietetään joulukuussa. Sitä ennen Lignellin päivät täyttyvät suunnittelukäynneistä ja uuden liikkeen rakentamisesta.

– Tulee kiireinen marraskuu, Lignell ennakoi.