Korona kasvatti Vapaaehtoisen pelastuspalvelun tehtäviä Suomessa, kun luonnossa liikkuminen kasvoi ja moni joutui eksyksiin – Imatran seudulla hälytyksissä oli normaalivuosi

Imatran seudulla Vapepalle tulee viidestä kuuteen hälytystehtävää vuodessa.

unknown

Muun muassa Tuula Petenius on ollut mukana Vapepan toiminnassa Imatran seudulla. Arkistokuva.
Muun muassa Tuula Petenius on ollut mukana Vapepan toiminnassa Imatran seudulla. Arkistokuva.

Korona on lisännyt vapaaehtoisen pelastuspalvelu Vapepan hälytystehtäviä Suomessa viime vuonna.

Viime vuonna Vapepa hälytettiin viranomaisten avuksi kaikkiaan 544 kertaa koko maassa. Edellisvuosiin verrattuna hälytyskertojen määrä kasvoi kymmenillä.

Vapepa auttoi tavallista enemmän etenkin kadonneiden ihmisten etsinnöissä, mutta osallistui aiempaa enemmän myös muunlaisiin auttamistehtäviin.

Korona kasvatti etsintöjen määrää. Koska ihmiset liikkuivat luonnossa aiempaa enemmän, myös kadoksiin joutui yhä useampi.

Imatran seudulla korona ei vaikuttanut

Imatran seudulla Vapepan tilanne on erilainen kuin koko maassa keskimäärin: korona ei ole vaikuttanut hälytystehtävien määrään millään tavalla, kertoo Marketta Varis, Suomen Punaisen Ristin Imatran osaston puheenjohtaja.

– Täällä meillä Vapepalle tulee korkeintaan 5–6 hälytystehtävää vuodessa. Suurin osa niistä on erilaisia etsintöjä, kuten kadonneiden vanhusten etsimisiä, hän kertoo.

Imatran seudulla korona ei ole Vapepan tehtävämäärää kasvattanut, kenties sen takia, että koronatilannekin on ollut melko rauhallinen.

Luetuimmat