Paremman vuoden päätös näkyy pitopalvelun tilauskirjassa kaikkien aikojen vilkkaimpana joulukuuna  — Terveysasemalta lähtenyt Torkkolan Herkku toimii uusissa tiloissa pelkästään pitopalveluna

Hannu Ojala

Kerttu Torkkola muutti keittiönsä lokakuussa Mansikkalan terveysasemalta Imatran seudun sähkön toimitiloihin.
Kerttu Torkkola muutti keittiönsä lokakuussa Mansikkalan terveysasemalta Imatran seudun sähkön toimitiloihin.

Vuoden 2018 joulukuu jää pitopalveluyrittäjä Kerttu Torkkolan kirjanpitoon poikkeuksellisen vilkkaana.

— Koskaan aiemmin ei ole ollut näin paljon tilauksia, ja minulla on päiväkirjoja pitkältä ajalta.

Syitä pitopalveluyrittäjien palvelujen tarpeelle on monia, mutta Kerttu Torkkola uskoo tilausten heijastelevan parempia aikoja.

— Tänä vuonna yrityksetkin ovat tehneet paljon tilauksia, kun muutamana vuotena pikkujouluja ei pidetty juuri ollenkaan.

Tilauksia ei ole tullut vain yrityksiltä. Luvassa on pitkät jouluvapaat, ja se on täyttänyt tilauksista vapaat aloittavan perjantain.

— Kaikki ovat yksityishenkilöitä, Kerttu Torkkola toteaa.

Torkkolan Herkulle vuoden jälkipuolisko on ollut tavanomaista mutkikkaampaa. Mansikkalan terveysasemalla toiminut pitopalvelu ja lounasravintola sai kuulla, että talo tyhjennetään sisäilmaongelmien takia.

Alun perin keittiön piti olla tyhjänä marraskuun alkuun mennessä, mutta myöhemmin aikataulua tiukennettiin.

—Olin viimeinen ihminen niissä tiloissa. Aloitin muuton lokakuussa.

Kerttu Torkkola alkoi kysellä julkisesti uusia tiloja loppukesästä. Tarjouksia tuli ympäri kaupunkia, mutta valinta kohdistui Imatran seudun sähkön tarpeettomaksi käyneisiin keittiötiloihin.

—Näitä minä olin itse asiassa jo itsekin katsellut.

Sähköyhtiön alakerrassa on tilat myös työpaikkaruokailulle. Kerttu Torkkolan ajatuksissa ei kuitenkaan ole lounaspaikan avaaminen.

— Tällaisesta ei ole vuokrauksen yhteydessä edes keskusteltu. Se vaatisi lisää työvoimaakin. Sellaiseen minulla ei ole halua.