Valtuustossa tänään: Rautjärven listalla Ahomäen kaukolämpöverkoston rahoituksen takaaminen

jukka sonninen

Valtuusto kokoontuu Rautjärven kunnantalolle tänään kello 18.
Valtuusto kokoontuu Rautjärven kunnantalolle tänään kello 18.

Rautjärven kunnanvaltuuston illan kokouksen esityslista ei pullistele pituudellaan.

Kokouksen alkuun kunnanvaltuuston on tarkoitus merkitä vuonna 2017 saapuneet aloitteet ja niihin liittyvät päätökset ja toimenpiteet tiedoksi, sekä todeta vuoden valtuustoaloitteet loppuun käsitellyiksi. Näin viimeisen sinettinsä saisi neljä kuntalaisaloitetta ja yhdeksän valtuustoaloitetta. Joukossa on muun muassa vauvarahan ja maksuttoman varhaiskasvatuksen negaatiot, sekä Asemanseudun nuorien omalle paikalle myönnetyt määrärahat.

Energiahanke tapetilla

Valtuustossa käsitellään tänään myös vuoden 2018 talousarvion sitovien toiminnallisten tavoitteiden ja mittareiden muutos. Kunnanhallitus on kokouksessaan käsitellyt kunnan tulosalueiden talousarvion 2018 käyttösuunnitelmat. Kunnanhallituksessa päätettiin käsitellä toimialojen sitovat toiminnalliset tavoitteet ja mittarin täsmennykset talousarvion muutoksina.

Kunnanvaltuuston päätettäväksi jää myös se, myöntääkö se kunnan tytäryhtiö Simpeleen Lämpö Oy:lle omavelkaisen takaussitoumuksen. 120 000 euron luotto suunnattaisiin Ahomäen alueen kaukolämpöverkoston rahoittamiseen. Mikäli takaussitoumus myönnetään ilman eripuraa, valtuutetaan kunnanhallitus hyväksymään takauksen myöntäminen kilpailutuksen perusteella Simpeleen Lämpö Oy:n esittämälle rahoitukselle.

Aholan alueen energiahanke palvelee niin Rautjärven kuntakonsernia kuin yksityisiä kiinteistön omistajiakin. Kunta omistaa 22 prosenttia suunnittelualueen vesikiertolämmitettyjen kiinteistöjen kerrosalasta. Kunnan talousarviossa on aiemmin esitetty, että Rautjärven kunta osallistuu hankkeeseen Aholan-tilan 66 000 euron liittymismaksulla sekä enintään 125 000 euron omavelkaisen takauksen myöntämisellä.

Tiedoksiantoja ei valtuuston esityslistalla toistaiseksi näy.

Valtuuston kokous alkaa kello 18:00. Rautjärven kunnantalon valtuustosalissa Simpeleellä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset