Imatran kaupunki palaa kotikaupungin sähköyhtiön asiakkaaksi: ”Tottakai olemme iloisia,” kommentoi Imatran seudun sähkön toimitusjohtaja

Sopimus sisältää vuodet 2020–2021 sekä kaksi optiovuotta. Hankinnan kokonaisarvo on 1,4 miljoonaa euroa.

Tuuli Truhponen

Imatran kaupunki on luopunut omistuksestaan Imatran seudun sähkössä. Monta vuotta meni niin, että myös sähkö ostettiin muualta Suomesta. Nyt kaupunki on palaamassa ISS:n asiakkaaksi, ainakin vuosiksi 2020-2021.
Imatran kaupunki on luopunut omistuksestaan Imatran seudun sähkössä. Monta vuotta meni niin, että myös sähkö ostettiin muualta Suomesta. Nyt kaupunki on palaamassa ISS:n asiakkaaksi, ainakin vuosiksi 2020-2021.

Imatran kaupunki palaa usean vuoden tauon jälkeen paikallisen Imatran seudun sähkön asiakkaaksi.

Asiasta päätettiin maanantaina, kun Imatran kaupunginvaltuusto valitsi kaupunkikonsernin sähköntoimittajan vuosiksi 2020–2021.

Meillä on joitain suuria asiakkaita. Ilman muuta Imatra sijoittuu sinne kärkijoukkoon. — Ari Saukkonen

— Tottakai tämä on meille merkityksellinen asia ja olemme tottakai iloisia, että pärjäsimme tarjouskilpailussa ja pystymme palvelemaan alueemme suurinta kuntaa kaikkine kohteineen, kommentoi Imatran seudun sähkön toimitusjohtaja Ari Saukkonen.

Kun Imatran kaupunki kilpailutti sähkösopimuksensa edellisen kerran vuonna 2015, Imatran seudun sähkö ei jättänyt edes tarjousta.

Nyt yhtiö oli sen sijaan ”täysillä mukana,” kuten Saukkonen asian ilmaisee. Hän ei halua tarkemmin kommentoida, miksi sähköyhtiö jätti viimeksi tarjouskilpailun väliin.

— Jokainen tarjouspyyntö arvioidaan aina erikseen. Maailma on vuoden 2015 jälkeen muuttunut, hän toteaa.

Arvo 1,4 miljoonaa euroa

Imatran kaupunki on Saukkosen mukaan Imatran seudun sähkön kokoluokassa yksi suurimmista, ellei suurin asiakas.

— Meillä on joitain suuria asiakkaita. Ilman muuta Imatra sijoittuu sinne kärkijoukkoon.

Imatran valtuuston kokoustiedotteesta ilmenee, että hankinnan kokonaisarvo on noin 1,4 miljoonaa euroa. Summa sisältää mahdolliset optiovuodet 2022–2023.

Tämänhetkisen arvion mukaan sähkön laskutushinnan keskiarvo koko sopimuskaudella on noin 38,12 euroa megawattitunnilta.

Kahdeksan tarjousta

Tarjouskilpailuun osallistui kahdeksan sähköyhtiötä.

Vertailussa käytettiin apuna energian hankintapalvelujen asiantuntijaa Veni Energiaa, joka suositteli vapaalla tuotantotavalla edullisimman tarjouksen tehneen Imatran seudun sähkön valintaa.

Kun sähkösopimus kilpailutettiin edellisen kerran vuonna 2015, tarjouskilpailun voitti Parikkalan valo. Sen sopimus astui voimaan 2016 alussa ja päättyy vuoden 2019 lopussa.

Ennen Parikkalan valoa Imatran kaupunki osti sähkönsä Lännen omavoimalta.