Ministeri Kimmo Tiilikainen ja kansanedustaja Jani Mäkelä blogien taistossa EU:n ilmastopolitiikasta, Tiilikainen syyttää Mäkelää propagandasta

Jani Mäkelän mukaan hallituksen ajama EU:n ilmastopolitiikka ei ole tasapuolista.

All Over Press/Petteri Paalasmaa

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) puolustaa tiukasti Suomen ilmastopolitiikkaa.

Lappeenrantalainen kansanedustaja Jani Mäkelä (ps.) ja ruokolahtelaislähtöinen ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) ovat ajautuneet sanasotaan hallituksen ilmastopolitiikasta.

Tiilikaisen mukaan Mäkelä esittää virheellisiä väittämiä ilmastopolitiikasta ja sen vaikutuksista. Jani Mäkelän mukaan Kimmo Tiilikaisen ajama EU:n päästökaupan laajentaminen hyödyttää Itä-Euroopan maita ja sen maksumiehiksi joutuvat omakotitaloissaan asuvat suomalaiset.

Mäkelä kritisoi Tiilikaista verkkolehti Uuden Suomen blogi-kirjoituksessaan sen jälkeen, kun Tiilikainen oli avannut ilmastopolitiikkaa Kaakon Viestinnän lehdissä.

"Mäkelä ei osaa ilmastopolitiikan perusasioita"

Ministeri korostaa, että hänen esityksensä tehostaisi EU:n ilmastopolitiikkaa erityisesti itäisissä jäsenmaissa. Tiilikainen pitääkin Mäkelän puheita perussuomalaisten propagandana.

— On harmi, että edustaja Mäkelä ei ole eduskunnassa ollessaan vielä oppinut edes ilmastopolitiikan perusasioita. Tai jos on, sitten hän yrittää tahallaan johtaa lukijoita harhaan toistamalla perussuomalaisten puoluetoimiston propagandamyllyn virheellisiä väitteitä, Tiilikainen vastasi Mäkelälle omassa Uuden Suomen blogikirjoituksessaan.

Tiilikaisen mukaan Mäkelä on kääntänyt asiat päälaelleen.
— Juuri lämmityksen sisällyttäminen päästökauppaan toisi myös lämmitykseen yhtä tiukan ohjauksen kaikkia jäsenmaita koskien. Silloin ei olisi eroa, syntyvätkö lämmityksen päästöt Puolassa, Romaniassa, Suomessa vai Ranskassa.

Ei ole totta, sanoo Mäkelä

Mäkelä jatkoi vielä tämän jälkeen omassa kirjoituksessaan ja tyrmäsi Tiilikaisen puheet.
— Väite päästökaupan tasapuolisuudesta ei ole totta - EU:n Pariisin ilmastosopimuksen taakanjako on epäoikeudenmukainen. Itäisen Euroopan maissa, joissa päästövähennysinvestoinnit olisivat suhteessa edullisimpia, pyritään pieniin päästövähennyksiin. Suomen kaltaisissa maissa, joissa investoinnit ovat suhteessa kalliimpia, pyritään suuriin päästövähennyksiin, Mäkelä kirjoitti.

Kimmo Tiilikainen valittiin eduskuntaan Kaakkois-Suomen vaalipiiristä, mutta hän siirtyi kesken vaalikauden Helsingin vaalipiiriin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset