Ruokolahtelainen Emmi Tella kisaa Metsävisa-finaalissa — Kolmetuntinen maastokilpailu käydään Tuusulan metsissä

Yläkoululaisten metsätietokilpailuun osallistui 25 000 oppilasta, joista 50 selviytyi finaaliin.

Tuula Joenpolvi

Metsävisa on Suomen metsäyhdistyksen ja Biologian ja maantieteen opettajien liiton järjestämä metsätietokilpailu. Sen päärahoittaja on Suomen metsäsäätiö.
Metsävisa on Suomen metsäyhdistyksen ja Biologian ja maantieteen opettajien liiton järjestämä metsätietokilpailu. Sen päärahoittaja on Suomen metsäsäätiö.

Ruokolahden koulun oppilas Emmi Tella on edennyt Metsävisan valtakunnalliseen finaaliin. Se järjestetään 23.—24. toukokuuta Helsingissä.

Finaaliin on kutsuttu kilpailulomakkeiden perusteella 50 parasta koulunsa Metsävisa-voittajaa opettajansa kanssa.

Yläkoululaisten metsätietokilpailu käytiin helmikuussa, ja siihen osallistui kaikkiaan 25 000 oppilasta eri puolilta maata. Kaikkiaan noin puolet Suomen yläkouluista osallistui visaan.

Kaksipäiväinen finaali

Kahden päivän finaalissa itse maastokilpailu kestää vajaat kolme tuntia, ja se käydään Tuusulassa. Kilpailukysymykset koskevat Metsävisan yhteistyökumppaneiden suunnittelemia aiheita sekä kilpailureitillä nähtävää metsäluontoa. Visailijat vastaavat kysymyksiin omilla puhelimillaan.

Kilpailun palkintojenjako pidetään UPM:n Biofore-talolla Helsingissä.

Tänä vuonna finalistit pääsevät myös tutustumaan muun muassa Helsingin yliopiston metsätieteellisen osaston opetukseen ja tutkimukseen. Iltaohjelmassa katsotaan Arvokas metsämme -elokuva ja keskustellaan elokuvan tekijän Petteri Saarion kanssa dokumentista sekä luontodokumentaristin työstä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset