Pääkirjoitus: Kahdessa on melkein yksi liikaa — Saareksiinmäen liittymässä pyörähdellään mielellään keskikaistaa

Anu Pakarinen

Saareksiinmäen kiertoliittymään tulo askarruttaa kaupunkilaisia.

Kahden kaistan kummajainen. Sellaiseksikin Saareksiinmäen puoli vuotta vanhaa kiertoliittymää on nimitetty. Kaupunkilaiset ovat seuranneet ympyrän rakentumista sen pohjatöistä alkaen ahkerasti ja nyt, viimeistelyä vaille valmiina, tehdään tuttavuutta uuden ajotavan kanssa.

Osan kiinnostuksesta vyörytti työmaalle keskeinen sijainti. Helsingintie on Imatralle sen luokan elämän lanka, että lyhyetkin katkot liikenteessä vaikuttavat nopeasti isoon joukkoon. Toisaalta kaupunkiin on rakennettu kiertoliittymiä viime aikoina tiheällä tahdilla. Saareksiinmäen keinuva pintamuotoilu ja erikoiskuljetusten vuoksi jälkikäteen tehdyt korjaustyöt ovat olleet omiaan lisäämään päivittelyä.

Saareksiinmäen kiertoliittymän hinnaksi vesihuollon saneeraukset mukaan lukien muodostuu miljoona euroa.

Käytössä pulmaksi on noussut kaistoitus. Vaikka kaksikaistaisia kierroksia Imatralla tehdään jo muuallakin, tuntuvat tilat Helsingintien varrella puuhaan liian ahtailta. Autot keinahtelevat pääosin liittymässä yksinään, kun risteäviltä teiltä tulijat odottelevat kohteliaasti, tai empien, vuoroaan. Käytäntö on osoittanut, että aamuruuhkan aikaankin yksi kaista olisi riittänyt.

Nykymallisesta liittymästä ahdistuvien kannattaa muistella menneitä. Liikennevalojen toistuvat toimintahäiriöt ja ruuhkainen sijainti tuottivat rattiin naputusta Saareksiinmäellä ihan riittämiin. Nyt liikenne soljuu risteyksessä pääosin sujuvasti. Ammattilaisen liittymään kaipaamat opasteet varmasti viimeistelisivät kokonaisuuden. Niiden avulla entistä harvempi valitsisi kahdesta kaistasta sen keskimmäisen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.