Vuoksenniskan koulukeskuksessa on asetettu reilu 40 henkilöä koronakaranteeniin – Yhdellä todettu koronatartunta: "Se ei liity alueella aiemmin todettuihin tartuntoihin"

Eksoten taholta ollaan yhteydessä kaikkiin altistuneisiin. Keskiviikkoiltaan kello 19 mennessä lähes kaikki altistuneet on jo tavoitettu, kertoo Imatran tartuntataudeista vastaava lääkäri Ville Verta.

Imatran kaupunki

Koulun henkilökunta tavoittelee etäopiskelujärjestelyistä kaikkia altistuneiden huoltajia torstaina. Arkistokuva.
Koulun henkilökunta tavoittelee etäopiskelujärjestelyistä kaikkia altistuneiden huoltajia torstaina. Arkistokuva.

Vuoksenniskan koulukeskuksessa on yhdellä henkilöllä todettu koronatartunta. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on määrännyt tänään keskiviikkona noin kolmekymmentä lasta ja 12 aikuista karanteeniin koronaltistumisen vuoksi, kerrotaan Imatran kaupungin tiedotteessa.

Karanteenin viimeinen päivä on 19. marraskuuta.

Kaikkiin altistuneisiin pyritään olemaan yhteydessä vielä keskiviikon aikana Eksoten taholta puhelimitse. Soittokierros on parhaillaan käynnissä, tiedotteessa kerrotaan.

Alkuperä jäänee tuntemattomaksi

Imatran tartuntataudeista vastaava lääkäri Ville Verta kertoo, että uuden koronatartunnan alkuperää selvitetään parhaillaan.

– Se ei liity alueella aiemmin todettuihin tartuntoihin. Asiaa selvitetään, mutta todennäköistä on, että tartuntaketju jää tuntemattomaksi.

Verta kertoo, että keskiviikkoiltaan kello 19 mennessä lähes kaikki altistuneet on jo tavoitettu puhelimitse.

– Yksi hoitaja ja kolme lääkäriä ovat useita tunteja tehneet ylitöitä, jotta kaikki tavoitettaisiin vielä keskiviikon aikana ja siten mahdolliset uudet tartuntaketjut saataisiin katkaistua.

Altistuneiden joukko on Verran mukaan onnistuttu rajaamaan selkeästi.

– Tartunnan saaneen henkilön liikkeet ovat myös hyvin tiedossa. Hän ei ole liikkunut koulun ulkopuolella niin, että joukkoaltistumisia olisi tapahtunut.

Tartunnan saaneen henkilön liikkeet ovat myös hyvin tiedossa. Hän ei ole liikkunut koulun ulkopuolella niin, että joukkoaltistumisia olisi tapahtunut. — Ville Verta

Verran mukaan tässä vaiheessa altistuneiden tai esimerkiksi koulun henkilökunnan testaamisiin ei ole tarpeellista ryhtyä.

– Jos oireita ilmenee, niin silloin koronatestiin on hakeuduttava.

Opetusjärjestelyt suunnitellaan torstaina

Vuoksenniskan koulukeskuksen rehtori Ville Laivamaan mukaan torstaina suunnitellaan se, miten altistuneiden oppilaiden opetus ja ruokailu toteutetaan. Opetusjärjestelyiden tiimoilta ollaan yhteydessä myös altistuneiden huoltajiin Wilman välityksellä.

– Olemme varautuneet tähän tilanteeseen hyvin. Kymmenen päivän karanteeni on kuitenkin suhteellisen lyhyt aika, joten massiivisiin etäopetusjärjestelyihin ei ryhdytä, ellei sitten ilmene lisää tartuntoja. Toivotaan, että kaikki menee hyvin. Nyt kyse on yhdestä tartunnasta, johon päästiin hyvin käsiksi, Laivamaa sanoo.

Toivotaan, että kaikki menee hyvin. Nyt kyse on yhdestä tartunnasta, johon päästiin hyvin käsiksi. — Ville Laivamaa

Etelä-Karjalassa ei ole tällä hetkellä voimassa maskisuositusta perusopetuksen puolella. Laivamaan mukaan maskikäytännöissä noudatetaan Eksoten ohjeistuksia.

Iltapäivätoiminta keskeytetään

Koulun iltapäivätoiminta keskeytetään karanteenin ajaksi kaikilta Vuoksenniskan koulukeskuksen oppilailta. Torstaista 12. marraskuuta alkaen toimintaa ei koulun jälkeen ole tarjolla lainkaan.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että iltapäivätoimintaan osallistuneet olisivat kaikki altistuneet. Iltapäivätoiminnan käynnistymisestä tiedotetaan erikseen Wilman välityksellä.

Vastaavanlainen karanteeni toteutettiin Mansikkalassa yhden luokan osalta 3. marraskuuta alkaen. Heidän karanteeninsa on jo päättynyt.

Juttua päivitetty 11.11. kello 19.22: Lisätty Ville Laivamaan ja Ville Verran kommentit.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset