Ylioppilasjuhla joudutaan toteuttamaan Imatrallakin poikkeusjärjestelyin: juhlaan kutsutaan ylioppilaat, läheisille tarjotaan suora lähetys – "Tämä on valitettava ratkaisu ylioppilaiden läheisten kannalta"

Yhteislukion ylioppilasjuhla jouduttiin keväällä siirtämään syksylle. Oppilaat lakitettiin tuolloin virtuaalijuhlan myötä.

Juha Perämäki/Arkisto

Läheiset eivät pääse paikan päälle elokuun ylioppilasjuhlaan. Arkistokuva.
Läheiset eivät pääse paikan päälle elokuun ylioppilasjuhlaan. Arkistokuva.

Imatralla ylioppilasjuhlaa vietetään tänä syksynä poikkeuksellisella tavalla. Kyseessä on samalla ensimmäinen uudessa puukoulussa järjestettävä juhla, mutta juhlaan kutsutaan poikkeuksellisesti vain ylioppilaat, kertoo Imatran kaupunki tiedotteessaan.

Ratkaisuun jouduttiin turvautumaan koronariskin takia. Lopullinen päätös syntyi keskiviikkona, kun yhteislukion rehtori Mika Strömberg ja opettajat saivat Etelä-Karjalan sosiaali ja terveyspiiriltä (Eksote) suosituksen juhlan poikkeusjärjestelyistä.

– Tämä on valitettava ratkaisu ylioppilaiden läheisten kannalta. Järjestämme tilaisuudesta kuitenkin suoran lähetyksen, joten juhlaan voi osallistua kotoa käsin kaupungin verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien kautta, Strömberg kertoo tiedotteessa.

Ylioppilasjuhla järjestetään 29.8. klo 11. Lähetys katsottavissa suorana Imatran kaupungin nettisivuilta ja sosiaalisen median kanavista.

Luetuimmat