Puumala perustaa infopalvelun tukkilauttojen ihailijoiden iloksi – Whatsapp-ryhmä hälyttää, kun lautta lähestyy Puumalansalmea

Seuraava tukkilautta ohittaa salmen todennäköisesti tänä viikonloppuna.

Tukkilauttainfoa jaetaan kännykän Whatsapp-sovelluksen kautta. Arkistokuva.
Tukkilauttainfoa jaetaan kännykän Whatsapp-sovelluksen kautta. Arkistokuva.

Oletko aina halunnut nähdä majesteettisen tukkilautan lipuvan salmella? Puumalan kunta ja UPM helpottavat haaveen toteutumista uudella infopalvelullaan.

Tukkilauttahälytin toimii mobiililaitteissa Whatsapp-viestisovelluksen kautta. Lauttainfon Whatsapp-ryhmän jäsenet saavat puhelimeensa ilmoituksen Puumalansalmeen saapuvista tukkilautoista noin vuorokautta ennen odotettua saapumisaikaa. Lisäksi ryhmään tulee muistutusviesti tuntia tai paria ennen lautan saapumista.

Kunnanjohtaja Matias Hilden kertoo, että vaikka palvelusta voi olla hyötyä myös veneilijöille, se on tarkoitettu ennen kaikkea matkailijoiden ja muiden tukkilauttojen ihailijoiden iloksi.

Palvelu on maksuton, ja tarkemmat ohjeet sen käyttöönottoon löytyvät Puumalan kunnan nettisivuilta.

Seuraava mahdollisuus tukkilauttojen ihailuun Puumalansalmella on todennäköisesti tänä viikonloppuna, jolloin yhden tukkilautan arvioidaan ohittavan salmen.

Kunnan tiedotteessa vinkataan, että noin kilometrin pituisien lauttojen seuranta onnistuu Puumalansalmessa esimerkiksi ravintolan terassilta tai nousemalla hissillä Puumalansalmen sillalle.

Saimaalla uitetaan tukkilautoissa puuta noin puoli miljoonaa kuutiometriä kesässä. Nykyään lautoissa hinataan tukkeja Ristiinaan Pelloksen vaneritehtaalle ja Lappeenrantaan Kaukaan tehtaalle. Uittokauden aikana eli äitienpäivästä isänpäivään Puumalan ohittaa noin 30 uittolauttaa.

Luetuimmat