Jere Laine ja Joona Jääskeläinen lietsoivat Ketterän hurjaan voittoon, 1041 katsojaa riemuitsi

JÄÄKIEKKO | Imatran Ketterä tarjoili 1041 kotikatsojalleen upeaa jääkiekkoviihdettä perjantai-iltana.

Minna Mänttäri

Oma kasvatti Joona Jääskeläinen oli yksi Imatran Ketterän onnistujista Espoo Unitedia vastaan.

Janne Kettunen antoi välittömästi aihetta iloon Imatran Ketterän kannattajille. SaiPasta työttömäksi jäänyt laitahyökkääjä teki Ketterän kanssa loppukauden kattavan sopimuksen perjantain Espoo United -kotiottelun alla. Illalla hän oli yksi kaukalon hahmoista, kun Ketterä esitti 1 041 katsojalleen huimaa jääkiekkoviihdettä nousemalla kolmen maalin takaa-ajoasemasta voittoon.

Kettunen teki maalin ja syötti yhden, kun Ketterä nappasi kauden avausvoittonsa Mestiksessä lukemin 6—4 (0—0, 2—3, 4—1).

Kotijoukkueen suurimmaksi sankariksi nousi kuitenkin Jere Laine, joka vei Ketterän päätöserässä 5—4-johtoon ja sivalsi vastahyökkäyksen päätteeksi myös isäntien kuudennen. Kahden maalin iltaa vietti myös Joona Jääskeläinen.

Ottelun alku oli vaikea niin Kettuselle kuin Ketterälle. Joukkue oli avauserässä kaikessa potkun Espoota perässä. Takaiskuilta sen pelasti maalivahti Jere Myllyniemi, joka ei 18 torjunnastaan irtokiekkoja pudotellut.

Toisessa erässä Ketterä oli tasakentällisin suorastaan ylivoimainen ja voitti kaksinkamppailuja liukuhihnalta.

Suurilukuisen kotiyleisön harmiksi Ketterä sai itsensä käyntiin kuitenkin vasta kaksi maalia päästettyään, mikä oli seurausta erän alun jäähysumasta.

Espoon Olli Iisakan 3—0-rangaistuslaukausmaaliin johtanut tilanne oli työtapaturma Erno Ripatin ketjulta, jonka vahva energiavaihto jäähysuman jälkeen oli aiemmin sytyttänyt Ketterän pelin turbovaihteelle.

Palkinnot kenttätapahtumien dominoinnista tulivat Ketterälle erän lopussa, kun Ripatti ja Jääskeläinen toivat ylivoimamaaleillaan isännät maalin päähän Espoosta vielä ennen erätaukoa.

Ripatti puttasi kiekon maaliin sen jälkeen, kun Jesse Juntheikki ja Santeri Vuoti olivat syötöillään viipaloineet Espoon alivoimanelikon. Jääskeläinen puolestaan reagoi ensimmäisenä, kun Espoon maalivahti Mika Norja pudotti Samuli Vuokniemen laukauksen maaliviivan tuntumaan

Nousujohteisen toisen erän jälkeen tilanne ehti kääntyä kolmannen erän alussa Ketterän kannalta huolestuttavaan suuntaan, kun Luumäen Poikien kasvatti Miika Franssila vei Espoon 4—2-johtoon.

Kahden maalin iltaa viettänyt Jääskeläinen sivalsi kuitenkin Ketterän kolmannen vain 25 sekuntia myöhemmin. Kello rullasi kaksi minuuttia eteenpäin, kun Kettusen 4—4-ylivoimamaali hullaannutti äänekkään kotiyleisön.

Pauhu jäähallissa yltyi entisestään vielä ennen erän puoliväliä, kun Jere Laine sivalsi Ketterän ensi kertaa ottelussa johtoon ylivoiman juuri päätyttyä.

Ketterän seuraava ottelu Mestiksessä on keskiviikkona, kun se reissaa Joensuun Jokipoikien vieraaksi.

Anssi Silvennoinen

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.