Imatralla PAM:in paikallisosaston työttömille ja lomautetuille jäsenille jaetaan 50 euron korona-avustuksia: "Moni ei edes tiedä kuuluvansa Imatran osastoon"

Maksusitoumushakemusten on oltava perillä viimeistään 30. lokakuuta. Tähän mennessä hakemuksia on tullut 17 kappaletta.

Anne Hakkarainen

Maksusitoumuksella voi hankkia elintarvikkeita Imatrankosken K-Supermarketista, Lappeentien K-Marketista ja Meltolan K-Marketista. Kuvituskuva.
Maksusitoumuksella voi hankkia elintarvikkeita Imatrankosken K-Supermarketista, Lappeentien K-Marketista ja Meltolan K-Marketista. Kuvituskuva.

Palvelualojen ammattiliiton (PAM) Imatran osasto on aloittanut korona-avustusten jakamisen paikallisosaston työttömille ja lomautetuille jäsenille.

Avustus on 50 euron suuruinen maksusitoumus. Maksusitoumuksella on mahdollista hankkia elintarviketuotteita Imatrankosken K-Supermarketista, Lappeentien K-Marketista ja Meltolan K-Marketista.

PAM:in Imatran osaston 048 puheenjohtaja Päivi Mäntykangas kertoo, että maksusitoumushakemuksia on tullut jo 17 kappaletta.

– Imatran osastolle voi lähettää sähköpostilla vapaamuotoisen hakemuksen, jos on joutunut koronatilanteen vuoksi työttömäksi tai lomautetuksi.

Hakemuksen on oltava perillä viimeistään 30. lokakuuta.

– Mitään rahallista ylärajaa avustusten yhteissummalle ei ole: Tältä osin rahat eivät lopu kesken, Mäntykangas kertoo.

Tarvetta avustuksille jopa enemmän kuin keväällä

PAM:in Imatran osasto toteutti vastaavan avustuskampanjan viime keväänä. Silloin maksusitoumuksia jaettiin noin 30 kappaletta.

Mäntykangas arvioi, että tarvetta korona-avustuksille on nyt jopa enemmän.

– Kesällä kotimaanmatkailijoita liikkui hyvin. Tällä hetkellä Imatran keskustassa vaikuttaa sen sijaan hyvin hiljaiselta. Rajakin on edelleen kiinni, mikä vaikuttaa paljon. Monella kaupalla ja liikkeellä saattaa mennä lappu ovelle.

Moni ei tiedä, mihin osastoon kuuluu

Imatran osastolla oli 928 maksavaa jäsentä vuonna 2019. Työttömät liiton jäsenet eivät siis ole luvussa mukana.

Mäntykankaan mukaan Imatralla on myös paljon sellaisia PAM:in jäseniä, jotka eivät tiedä kuuluvansa Imatran osastoon.

– Tämä on tullut usein esiin, kun olen liiton jäseniltä kysellyt, mihin paikallisosastoon he kuuluvat. Yritämme tavoittaa osastomme jäseniä, jotta he tietäisivät olevansa oikeutettuja hakemaan maksusitoumusta.

Mäntykangas toteaa 50 euron avustuksen olevan monelle kotitaloudelle tuntuva tuki.

– Kyllä sillä saa jo aika paljon ruokatarvikkeita hankittua.