Toppalan palon tutkinta ei ole edennyt – poliisi pyytää yhä vihjeitä

Poliisilla on viime vuodelta selvittämättä useita tahallaan sytytettyjä paloja. Vuosi sitten syksyllä roihusi Tiuruniemessä ja Meltolassa, keväällä kahteen otteeseen Korvenkannassa.

Kanerva Jalarvo

Toppalan vanha järjestötalo paloi sunnuntaina 6. syyskuuta. Sammutustöitä jatkettiin vielä maanantainakin.
Toppalan vanha järjestötalo paloi sunnuntaina 6. syyskuuta. Sammutustöitä jatkettiin vielä maanantainakin.

Toppalan palon tutkinnassa ei ole tapahtunut edistystä. Vuoksenniskan vanha järjestötalo paloi sunnuntaina 6. syyskuuta. Poliisi epäili tuoreeltaan, että tahallaan sytytetyn palon takana olivat nuoret henkilöt. Rakennuksessa ja sen luona oli liikkunut nuoria.

– Palon tutkinta ei ole edistynyt. Vihjeitä tekijöistä ei toistaiseksi tullut. Niitä otetaan yhä vastaan, sanoo rikoskomisario Petri Korpisammal Kaakkois-Suomen poliisista.

Viime vuodelta poliisilla on yhä selvittämättä useita tahallaan sytytettyjä tulipaloja. Syyskuun 2019 lopussa Tiuruniemessä tuhoutui asumaton omakotitalo. Poliisi tutki paloa tahallaan sytytettynä.

– Luonnollista selitystä palolle ei löytynyt. Saimme vihjetietoa, mutta se ei johtanut tuloksiin. Aktiivinen tutkinta on toistaiseksi lopetettu, kertoo Korpisammal.

Meltolassa paloi syyskuun 2019 alkupuolella vuosikausia tyhjillään ollut omakotitalo. Sen tutkinnan suhteen tilanne on myös se, että tutkinta on keskeytyksissä.

– Myös tuosta kohteesta oli havaintoja, että se oli ollut nuorten ilkivallan kohteena ja heitä oli hätistelty alueelta pois.

Huhtikuun 2019 puolivälissä Korvenkannassa paloi autiotalon ulkorakennus ja toukokuun lopulla itse autiotalo. Aittamäessä sijainneet rakennukset olivat kaupungin omistuksessa. Myös niiden palojen tutkinta on keskeytetty.

– Jos lisätietoja tapauksista tulee, aloitetaan tutkinta uudestaan, Korpisammal kertoo.

Rajapatsaalla ja Paajalassa elokuussa ja lokakuussa 2019 tapahtuneet roskakatospalot selvisivät osittain.

– Sarjasta osa jäi pimeäksi, sillä tuomioihin pitää olla täysi näyttö, Korpisammal kertoo.

Rajapatsaan roskakatospalojen päätekijä sai käräjäoikeudessa vuoden ja kuuden kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Poliisi ottaa yhä vastaan vihjeitä niin Toppalan kuin aiemmistakin paloista. Silminnäkijähavaintoja tai muita tietoja voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 414 559.