Imatran yhteislukion opiskelijoille tehdään Saimaan ammattiopiston tiloja koskeva sisäilmakysely

Ammattiopiston puolella ei toistaiseksi ole suunniteltu vastaavan kyselyn tekemistä.

kai skyttä

Sisäilmakysely koskee Saimaan ammattikoulun tiloja, mutta se tehdään vain lukion opiskelijoille.
Sisäilmakysely koskee Saimaan ammattikoulun tiloja, mutta se tehdään vain lukion opiskelijoille.

Imatran yhteislukiolaisille tehdään huomenna torstaina Saimaan ammattiopiston Koulukadulla sijaitsevia tiloja koskeva sisäilmakysely.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kyselyn toteuttaa Mitra ja se tehdään netissä. Suurin osa oppilaista tekee sen keskitetysti torstaina 7. helmikuuta. Henkilökunta tekee samaan aikaan Työterveyslaitoksen (TTL) kyselyn, jonka toteuttaa Imatran kaupungin henkilöstöhallinto.
Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista ja se tehdään nimettömästi.
— Tämä on yleiskysely, jossa kysellään olosuhteita ja sitä, ketkä oireilevat ja mitä sieltä nyt nouseekaan esiin, Heikki Varis sanoo Mitralta.
Imatran yhteislukiolaiset opiskelevat tällä hetkellä väistötiloissa Saimaan ammattiopistolla ja Linnalan kentän kouluparakeissa.

Ammattiopiston puolella ei
suunnitella sisäilmakyselyä

Saimaan ammattiopiston puolella ei ole toistaiseksi pohdittu sisäilmakyselyn tekemistä opiskelijoille tai henkilökunnalle Imatralla.
— Meidän tiedossamme ei ole merkittäviä määriä oireilevia. Imatralla on muutamia yksittäisiä henkilöitä, joka eivät voi opiskella joissakin tietyissä tiloissa. Yhdelle henkilökuntaan kuuluvalle on etsitty toinen työskentelytila, kun hän ei pystynyt yhdessä tilassa olemaan, kertoo Saimaan ammattiopiston sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja, työsuojeluvaltuutettu Arto Penttilä.
Penttilästä on hyvä, että Imatran kaupunki toteuttaa sisäilmakyselyn.
— Toivottavasti myös me saamme tiedon tuloksista. Jos niissä on jotain hälyttävää, ryhdymme pohtimaan oman kyselyn tekemistä.

Vastausaikaa
kaksi viikkoa

Lukiolaisille suunnatussa kyselyssä on vastausaikaa kaksi viikkoa, jonka jälkeen THL tekee siitä yhteenvedon. Sen jälkeen raportti päätyy sisäilmatyöryhmän käsittelyyn.
Kaupunki on Sampon tiloissa vuokralla, joten mahdolliset toimenpiteet kuuluvat kiinteistön omistajalle.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut