Keskustelu koirapuistoista nostaa jälleen päätään Imatralla – "Sitä pyydetään ja toivotaan ihan jatkuvasti"

Koirapuistoista on keskusteltu Imatralla vuosikaudet, mutta ikinä tähän ei ole riittänyt rahaa. Sanna Prior (kok.) toivoo, että rahat kaivettaisiin vaikka elinvoimapanostuksista.

Tiina Örn

Imatralla ei ole vielä yhtäkään koirapuistoa. Joko olisi aika? Kuvituskuva.
Imatralla ei ole vielä yhtäkään koirapuistoa. Joko olisi aika? Kuvituskuva.

Imatran kaupunkikehityslautakunnassa virisi tällä viikolla keskustelu koirapuiston perustamisesta.

Asia nousi keskusteluun esityslistan ulkopuolelta, tiedoksiantojen yhteydessä, jolloin lautakunnalla on tapana kertoa saamistaan yhteydenotoista ja keskustella ajankohtaisista asioista.

Keskustelun käynnistivät kokoomuksen edustajat. Lautakunnan varapuheenjohtaja Sanna Prior (kok.) kertoo kimmokkeen tulleen suoraan imatralaisilta.

– Koirapuistoa on pyydetty ja toivottu niin pitkään. Toiveita esitetään ihan jatkuvasti, Prior sanoo.

Myös Lappeenrannan esimerkki vaikutti.

– Lappeenrantaan on tulossa koirapuistoja. Halusimme kysellä lautakunnassa, olisiko mahdollista ottaa koirapuistot mietintämyssyyn meilläkin, että saataisiin edes yksi koirapuisto toteutettua, Sanna Prior kertoo.

SDP:n valtuustoaloite ei ole edennyt

Kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Antero Lattu (sd.) muistuttaa SDP:n tehneen pari vuotta sitten valtuustoaloitteen useiden koirapuistojen perustamisesta Imatralle.

Silloin aloite aiheutti muissa valtuustoryhmissä enemmän hymyilyä kuin kannatusta, hän kuvailee.

– Nyt Ryhmä 22 lähti samalle linjalle. Olisikohan syynä tulevien vaalien läheisyys, Lattu sanoo.

Yhden koirapuiston hinnaksi on arvioitu Imatralla noin 30 000 euroa.

Latun mukaan koirapuistosta on keskusteltu useana vuonna budjetin teon yhteydessä. Aina rahat on tarvittu kuitenkin muualle.

Tällä viikolla lautakunnassa käydyn keskustelun perusteella Lattu uskoo, että koirapuistoasia otetaan "vakavasti esiin" jälleen tänä syksynä vuoden 2021 talousarviota laadittaessa.

– Sen verran tukevasti asia tuli esiin. On todella tärkeää saada aloite läpi. Imatralla pitäisi olla edes yksi maksuton koirapuisto, Lattu sanoo.

Sanna Prior miettii, voitaisiinko koirapuisto rahoittaa samaan tapaan kuin Ukonniemen kuntoiluportaat, eli Imatran kaupungin elinvoimapanostusten määrärahalla.

Koirapuistoista on jätetty vuosien varrella myös useampi kuntalaisaloite. Koirapuisto sisältyi myös Ukonniemen taimitarhan alueen suunnittelukilpailun voittaneeseen ehdotukseen.

Siinä missä kaupungin rattaat ovat junnanneet paikallaan, yksityiset ovat toimineet. Vuodenvaihteessa Ruokolahdella Huhtasenkylässä aukesi yksityinen koirapuisto.

Luetuimmat

Kommentoidut