Imatran Valtionhotellin koronasulku päättyy 1. heinäkuuta – Scandic avaamassa noin kolmekymmentä hotellia heinäkuun alkuun mennessä

Hotellin käytännöissä korona-aika näkyy vielä esimerkiksi aamiaispöydässä.

Joonas Tapaninen

Imatran Valtionhotelli alkaa ottaa hotellivieraita vastaan jälleen heinäkuussa.
Imatran Valtionhotelli alkaa ottaa hotellivieraita vastaan jälleen heinäkuussa.

Hotelliketju Scandic on avaamassa Imatran Valtionhotellin 1. heinäkuuta. Valtionhotelli on ollut kiinni 1. huhtikuuta lähtien, kun Scandic sulki suuren osan hotelleistaan väliaikaisesti koronaviruksesta johtuvan kysynnän romahtamisen vuoksi.

Noin 20 henkilön suuruinen henkilökunta on ollut lomautettuna. Lomautukset jatkuvat 30. kesäkuuta asti.

Scandic kävi maaliskuussa yhteistoimintaneuvottelut, joissa sovittiin henkilöstön kanssa enintään 90 päivän lomautuksista ja tilapäisjärjestelyistä.

– Hotellilla tehdään toki valmistavia toimenpiteitä, ennen kuin hotelli avataan. Huoneita siivotaan ja huoltotöitä tehdään myös kiinniolon aikana, kertoo kertoo viestintäpäällikkö Johanna Uimonen Scandicilta.

Aamiainen osin pöytiin katettuna

Scandic avaa noin kolmekymmentä hotellia heinäkuun alkuun mennessä. Kesäkuussa aukeavat kylpylähotellit.

Osa hotelleista, mukaan lukien Lappeenrannan Scandic Patria, ovat olleet avoinna poikkeustilan aikanakin.

– Jos käy niin, että kysyntää alkaa jollekin alueelle tulla enemmän ihmisten kesäsuunnitelmien valmistuessa, meillä on mahdollisuus avata lisää hotelleja, Uimonen sanoo.

Joonas Tapaninen

Hotellin ovet ovat pysyneet suljettuina 1. huhtikuuta lähtien.
Hotellin ovet ovat pysyneet suljettuina 1. huhtikuuta lähtien.

Hotellin käytännöissä korona-aika näkyy vielä monin tavoin. Scandicin tiedotteessa kerrotaan, että turvaetäisyyksistä huolehditaan vähentämällä asiakaspaikkoja ja ottamalla käyttöön lisätiloja. Kylpylätiloissa henkilömäärää rajoitetaan siten, että turvavälit toteutuvat.

Kesäkuun alusta hotelliaamiainen on tarjolla buffetin sijasta osin pöytiin katettuna ja osin noutopisteistä noudettavana.