Miksi vanhalta sillalta ei voi kääntyä vasemmalle suoraan keskusasemalle? "Tulee katvealueita ja se on aika vaarallinen paikka", perustelee kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma

Voiko ajoneuvoliikenne vielä jonain päivänä kulkea vanhalta sillalta suoraan asemalle ja siitä läpi Tainionkoskentielle? Eihän se mahdotonta ole, kaupungininsinööri sanoo.

Jarmo Hämäläinen

Vanhalta sillalta Mansikkalaan tultaessa ajoneuvoliikenne ohjautuu tästä suunnasta katsottuna vasemmalle. Suoraan asemalle saavat ajaa vain taksit ja hälytysajoneuvot.
Vanhalta sillalta Mansikkalaan tultaessa ajoneuvoliikenne ohjautuu tästä suunnasta katsottuna vasemmalle. Suoraan asemalle saavat ajaa vain taksit ja hälytysajoneuvot.

Pari vuotta autoliikenteeltä suljettuna ollut Mansikkalan vanha silta avautui joulukuussa jälleen ajoneuvoliikenteelle. Liikennejärjestelyt vanhalla sillalla ovat pysyneet entisellään, ja liikenne ohjautuu sillan länsipäässä oikealle Siitolanrannan suuntaan.

Sillalta vasemmalle saavat kääntyä vain taksit sekä hälytysajoneuvot ja ajaa suoraan keskusaseman piha-alueelle. Miksi kaikki autot eivät saa kääntyä suoraan keskusasemalle, kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma?

– Ratkaisu on tehty jo ennen minun aikaani Imatran kaupungilla, enkä tiedä perusteita. Toki sillalta päin tullessa siihen tulee katvealueita ja se on aika vaarallinen paikka. Siinä on radan tukipilari keskellä. Varmasti ratkaisu liittyy liikenneturvallisuuteen, hän pohtii.

Mansikkalan vanhan sillan liikennejärjestelyt ovat vanhoja peruja. Ala-Vannesluoma on työskennellyt Imatran kaupungilla vuodesta 2007 saakka.

Ajojärjestelyjä tarkastellaan aseman kehittämisen ohessa

Joulukuussa kaupungininsinööri kertoi Uutisvuokselle, että ajojärjestelyjä tarkastellaan alueella uudelleen, kun keskusaseman piha-alueen suunnittelu etenee aseman kehittämisen rinnalla.

Voiko ajoneuvoliikenne vielä jonain päivänä kulkea vanhalta sillalta vasemmalle suoraan asemalle ja siitä läpi Tainionkoskentielle?

– Eihän se mahdotontakaan ole, kun se saadaan vain turvallisesti järjestettyä, Ala-Vannesluoma sanoo.

Vanha silta suljetaan keväällä enintään viikon ajaksi ajoneuvoliikenteeltä siltatarkastuksen takia. Tarkistuksen tarkempi ajankohta ei ole vielä selvillä.

Silta on ajoneuvoliikenteeltä kiinni pidemmän pätkän ensi kesänä, kun junaliikenne ohjataan uudelle sillalle. Silloin vanhan sillan päältä puretaan pois ratalaitteistot ja kiskot.

Vielä ei ole varmaa, voiko kevyt liikenne kulkea sillalla purkutöiden aikana.

– En uskalla luvata, mutta pyrimme siihen, että jompikumpi levikkeistä saadaan pidettyä auki. Se riippuu siitä, miten turvallisuus saadaan taattua.

Luetuimmat