Elämän avuksi -yhdistys sai avustusta, mutta Helluntailähetys ei, vaikka molemmat tekevät samaa työtä — Miksi näin?

Anu Pakarinen

Tältä näytti ruokakassijakeluun jonottaminen pari vuotta sitten. Arkistokuva maaliskuulta 2016.
Tältä näytti ruokakassijakeluun jonottaminen pari vuotta sitten. Arkistokuva maaliskuulta 2016.

Imatran kaupunki myönsi Elämän avuksi -yhdistykselle ensi vuodeksi 8 400 euron suuruisen avustuksen.

Elämän avuksi -yhdistys jakaa vähävaraisille ruokakasseja Vuoksenniskan Valiokujalla sijaitsevista vuokratiloista käsin. Sen ensi vuoden avustussumma on sama, jolla kaupunki avusti yhdistystä tänäkin vuonna.

Sen sijaan samaa työtä tekevä Helluntailähetys jäi avustusta vaille.

Myös se on jakanut vähävaraisille ruokakasseja jo toistakymmentä vuotta. Jakoon menee hieman vajaat parisataa ruokakassillista joka keskiviikko.

— Omilla varoilla tässä ollaan toistaiseksi toimittu. Tiistaisin ja lauantaisin meitä on kaksi talkoolaista ja pakettiauto, muina päivinä yksi talkoolainen ja henkilöauto, kertoo Imatran helluntailähetys ry:n johtokunnan puheenjohtaja Unto Sottinen.

Helluntailähetys haki tänä vuonna kaupungilta avustusta ensimmäistä kertaa. Se haki tukea logistiikkakustannuksiin, eli ruokakassien kuljettamiseen autolla paikasta toiseen, mutta jäi nuolemaan näppejään.

Tyssäsi hakuperusteisiin

Apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heinon mukaan Helluntailähetyksen avustushakemus karahti sen hakuperusteisiin. Ne olivat erilaiset kuin Elämän avuksi -yhdistyksellä.

Se haki tukea tilavuokriinsa, ja kaupunki myönsi sille avustusta juuri tilavuokrien verran — samaan tapaan, kuin muillekin avustuksen saajille, Heino kertoo.

Helluntailähetys sen sijaan ei voinut hakea avustusta tilavuokriin, koska se toimii omista tiloistaan käsin. Siksi Helluntailähetys haki tukea matkakuluihinsa.

Avustushakemuksia käsitellyt kaupunginhallitus vertasi haettua summaa ja sillä saatavia bensatankillisia ja katsoi, että yhtälö on liian iso.

— Mutta lopultahan nämä ovat poliittisia päätöksiä, Heino toteaa.

Oman yhdistyksen kohtalo korpeaa Sottista, mutta silti hän on tyytyväinen Elämän avuksi -yhdistyksen saamasta avustuksesta.

— Jos Vuoksenniskan toiminta loppuisi, niin ei meillä olisi resursseja sen paikkaamiseksi, ei kuljetuskalustoa eikä talkooväkeä.

Luetuimmat