Imatralaisten Masters-uimajoukkue pokkasi viime viikonloppuna kaksi SM-pronssia ja seitsemän SM-kultamitalia – Näin pienelle paikkakunnalle tämä on tosi hyvä saavutus, sanoo uimari ja valmentaja Jussi Iivonen

Uinti Imatra

Uinti Imatran Masters-joukkeessa uivat Jussi Iivonen (vas.), Jukka Lehtinen, Esa Ihalainen, Anneli Välimaa (alh.vas) ja Tiina Taskinen.
Uinti Imatran Masters-joukkeessa uivat Jussi Iivonen (vas.), Jukka Lehtinen, Esa Ihalainen, Anneli Välimaa (alh.vas) ja Tiina Taskinen.

Imatralaiset uimarit pokkasivat viime viikonloppuna kaksi SM-pronssia ja seitsemän SM-kultamitalia

Uinti-Imatran Masters-uintijoukkue osallistui SM-uintikilpailuihin viime viikonloppuna Kuopion 50 metrin uimahallissa. Joukkueen ei tarvinnut palata takaisin tyhjin käsin, sillä se pokkasi viesteistä kaksi SM-pronssia ja henkilökohtaisista lajeista kaikkiaan seitsemän SM-kultamitalia.

Joukkueessa uivat Esa Ihalainen, Jussi Iivonen, Jukka Lehtola, Tiina Taskinen ja Anneli Välimaa.

Masters-joukkueeseen tuli uutta eloa noin vuosi sitten

Mastersuimarit ovat 25 vuotta täyttäneitä entisiä aktiiviuimareita tai myöhemmin uintiharrastuksen aloittaneita ihmisiä. Osa heistä ui kilpaa ja osa ui ylläpitääkseen omaa kuntoaan.

Uinti-Imatran Masters-joukkueessa on toistakymmentä aktiivia, kertoo Iivonen, uimari ja uintivalmentaja. Imatralla on ollut Masters-joukkue myös aiemmin, mutta Ilvonen alkoi puhaltaa siihen uutta eloa noin vuosi sitten, muutettuaan Lappeenrannasta Rautjärvelle.

Uutta eloa onkin tullut siinä määrin, että Imatra ei ole koskaan aiemmin saanut Masters-kisoissa yhtä monta mitalia, kuin nyt.

– Näin pienelle paikkakunnalle tämä on tosi hyvä saavutus. Porukka kyllä innostuu, kun joku viitsii touhuta ja on esimerkkinä, Iivonen sanoo.

Hän tietänee mistä puhuu, sillä hänen plakkarissaan on muun muassa neljä mitalia uinnin mastersien mm-kisoista Koreassa viime vuonna.

– Viime viikonlopun kisa päästiin uimaan pitkän radan, eli 50 metrin altaassa, oikeissa olosuhteissa. Toivoisin, että myös Imatralle rakennettaisiin pitkän radan uintihalli, se vetäisi varmasti uijia ympäri lähiseutuja ja Venäjääkin.

Luetuimmat