Sudet aiheena yleisötilaisuudessa Ruokolahdella — torstaina perehdytään suden vuodenkiertoon

Kai Skyttä

Ruokolahdella on torstaina luvassa susiaiheinen ilta.

Suomen riistakeskus Kaakkois-Suomi ja Luonnonvarakeskus (Luke) järjestävät tuolloin seurakuntaopiston Jaakkiman kampuksella suteen liittyvän yleisötilaisuuden. Tilaisuus kantaa nimeä Suden vuodenkierto ja se alkaa 1. joulukuuta kello 18.

Asiantuntijana tilaisuudessa toimii Luken tutkimusmestari Seppo Ronkainen. Lisäksi yleisön kysymyksiin saapuu vastaamaan tutkija Katja Holmala Luonnonvarakeskuksesta.

— Susitilanne kehittyy, kun susi on runsastunut hiukan, riistasuunnittelija Jouni Tolvanen Suomen riistakeskus Kaakkois-Suomesta perustelee teemaa.

— Tiedolle on selkeästi tarvetta, hän jatkaa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tolvanen näkee Ruokolahden hyvänä paikkana järjestää susi-ilta. Marraskuun aikana kunnassa on tavattu pantasusi Pele, joka on tehnyt reviirin alueelle. Se on pannoitettu Juuassa maaliskuussa.

Tolvanen toivoo, että yleisö esittää Luonnonvarakeskuksesta saapuville vieraille kysymyksiä illan teemaan liittyen. Hän näkee hyvänä, että välillä jalkaudutaan kansan pariin.

Anniina Meuronen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet