Säiliörekan moottoritilasta lensi kipinöitä Kuutostiellä — Jänhiälän ramppiin pysäytetty auto piti hinata pois sammutuksen jälkeen

Niina Villman

Säiliörekan moottoritilasta lensi kipinöitä Kuutostiellä — Jänhiälän ramppiin pysäytetty auto piti hinata pois sammutuksen jälkeen

Säiliöauton moottori kipinöi Joutsenossa Kuutostiellä maanantain vastaisena yönä.

Täysperävaunullisen rekan moottoritilassa syttyi tulipalo ja kuljettaja pysäytti auton Jänhiälän ramppiin. Kuljettaja huomasi palon, kun sivupeilin alla näkyi kipinöitä. Kipinät olivat peräisin auton moottoritilasta, jota kuljettaja ryhtyi sammuttamaan jauhesammuttimella.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai palosta ilmoituksen hieman kello kolmen jälkeen yöllä. Imatran ja Joutsenon pelastushenkilöstön saapuessa paikalle palo oli hallinnassa, mutta ei kokonaan sammunut, kertoo päivystävä palomestari Arto Suomalainen.

Pelastuslaitos vietti rekan parissa noin tunnin sammuttaen moottoritilaa vedellä ja varmistaen lämpökameralla, että mitään uudelleen syttymiselle mahdollistavia kuumia pintoja tai osia ei jäänyt moottoritilaan. Suomalaisen mukaan palo ei aiheuttanut suurta vaaran riskiä.

— Varmasti ei voi sanoa, mistä palo sai alkunsa, mutta todennäköisesti syynä on moottoritilan sähköjohdot, Suomalainen sanoo.

Suomalaisen mukaan auto kärsi vahinkoa siinä määrin, että sillä ei voinut jatkaa matkaa. Rekka oli matkalla pohjoiseen.

— Sekä nuppi että perävaunut hinattiin pois paikalta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset