Pitkän linjan poliitikko ja Imatran vävy Timo Soini vahvistaa Mestiksen hallitusta: "En ole mikään taikuri, mutta tunnen valtiollisen ja kunnallisen päätöksenteon hyvin kokemusperäisesti"

Timo Soini uskoo olevansa sarjalle hyödyksi ennen kaikkea kokemuksensa kautta.

Petri Vanhanen

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini vahvistaa Mestiksen hallitusta.
Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini vahvistaa Mestiksen hallitusta.

Mestiksen hallitus vahvisti rivejään Timo Soinilla. Kokenut poliitikko on toiminut uransa aikana muun muassa Perussuomalaisten puheenjohtajana vuosina 1997–2017 sekä Suomen ulkoministerinä 2015–2019.

Mestiksen tiedotteessa Soini kertoo lähtevänsä sarjan hallitustyöhön isoin odotuksin.

– Odotan tietysti sitä, että tämän lajin valtakunnallisuus pystytään turvaamaan, ja edelleen kehittämään sitä, että jääkiekkoa on mahdollisuus pelata kuin myös katsoa, millä tahansa paikkakunnalla. On jo iso saavutus, että jääkiekkoa löytyy kaupungeista kuin myös maakunnista, ja sitä pitää vahvistaa sekä viedä eteenpäin, Soini kertoo tiedotteessa.

Soini uskoo olevansa sarjalle hyödyksi ennen kaikkea kokemuksensa kautta.

– Itseni tuntien minulla voi olla jotain sellaista elämänkokemusta sekä näkemystä ja kirjallista sekä suullista kykyä, jolla voidaan hyville asioille saada lisää kantavuutta. En ole mikään taikuri, mutta tunnen valtiollisen ja kunnallisen päätöksenteon hyvin kokemusperäisesti. Tällä puolella uskon, että minusta on apua Mestis-seuroille.

Soini tunnetaan Imatralla hyvin hänen vaimonsa kautta. Soinin anoppi on sinisten kunnallispoliitikko Liisa Lajunen.

Espoossa asuva Soini korostaa ennen kaikkea Mestis-seurojen merkitystä paikallisesti.

– Olen Mestis-pelejä vuosien mittaan käynyt katsomassa. Meillä on monta Mestis-kaupunkia tällä hetkellä rakennemuutostilassa. Se täytyy ymmärtää näillä paikkakunnilla, että kuinka iso asia se on, että tällaisia seuroja on olemassa.

Mestiksen hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää uskoo, että Soinilla on paljon annettavaa Mestikselle.

– On hienoa saada Timon kaltainen kokenut vaikuttaja mukaan Mestiksen hallitustyöhön. Uskon, että Timolla on paljon annettavaa Mestikselle tunnettuna urheilumiehenä. Timo tuntee erinomaisesti myös yhdistys- ja hallitustyöskentelyjen toimintatavat ja on oiva lisä hallitukseemme, hän kommentoi samaisessa tiedotteessa.

Luetuimmat