Imatralainen Eija Rautakorpi uskoo varkaan iskeneen hänen lapsenlapsiensa mansikkamaalle — ”Jotenkin uskomatonta, että joku kehtaa tuollaista tehdä”, hän toteaa

Mansikkamaa ja viinimarjapensaat oli putsattu tyhjäksi perheen lomareissun aikana 12.—16. heinäkuuta Räikkölässä.

Moises Garibay

Räikkölästä katosi kaikki kypsät ja puolikypsät mansikat, ainoastaan muutama vihreä raaka mansikka oli jäljellä. Arkistokuva, ei liity kyseiseen tapaukseen.
Räikkölästä katosi kaikki kypsät ja puolikypsät mansikat, ainoastaan muutama vihreä raaka mansikka oli jäljellä. Arkistokuva, ei liity kyseiseen tapaukseen.

Imatralla Räikkölässä on vieraillut mansikkavarkaita. Näin uskoo imatralainen Eija Rautakorpi.

Rautakorven mukaan hänen lapsenlapsiaan varten tehty mansikkamaa on putsattu varkaiden toimesta heinäkuun 12.—16. välisenä aikana kesäasunnon pihassa Räikkölässä.

Linnut voisi syödä mansikoita osittain, mutta osittain syötyjä ei ollut ollenkaan. Mansikat oli huolellisesti kerätty tyhjäksi. — Eija Rautakorpi

Rautakorven tyttären perhe lähti tuolloin lomamatkalle, ja hänen lapsenlapsensa olivat pyytäneet mummoa keräämään mansikat talteen reissun aikana. Rautakorpi käväisi mansikkamaalla perjantaina, jolloin hän ihmetteli, ettei mansikoita ole niin paljon kuin pojat sanoivat.

Seuraavan kerran kesäpaikalla vieraillessaan hän huomasi, että mansikoita ei ollut jäljellä ollenkaan. Kaikki kypsät ja puolikypsät mansikat olivat hävinneet, kuten myös marjat viereisestä viinimarjapensaasta. Rautakorpi uskoo, että marjat oli varastettu.

— Linnut voisivat syödä mansikoita osittain, mutta osittain syötyjä ei ollut ollenkaan. Mansikat oli huolellisesti kerätty tyhjäksi. Jos linnut söisivät viinimarjoja, rangat olisivat tallella. Nyt ne marjat oli kerätty rankoja myöten, hän kertoo.

Taloudellisesti tappio ei ole iso, mutta kolme- ja kuusivuotiaat lapsenlapset ovat tapahtuneesta todella harmissaan.

— Jotenkin uskomatonta, että joku kehtaa tuollaista tehdä. Niitä on koko kesä kuumillakin helteillä hoidettu, niin harmittaa, että ne vietiin. Sato oli juuri parhaimmillaan kypsymässä, muutama litra mansikkaa sieltä arvion mukaan hävisi, hän harmittelee.

Ovatko perunat ja porkkanatkin vaarassa?

Rautakorpien kesäasunnon pihassa Räikkölässä on myös kasvimaa, jossa kasvaa muun muassa perunaa ja porkkanaa. Kolmevuotiaalla lapsenlapsella kasvaa pihassa myös päärynäpuu, jonka kaupunki on syntymälahjaksi lahjoittanut. Nyt Rautakorpi pohtii, että iskeekö varas myös niihin.

— Jos se on röyhkeä, niin sehän nyhtää syksymmällä porkkanat ja perunatkin kasvimaalta. Harmi jos lapsenlapsen päärynäpuukin putsataan, siinä on nyt ensimmäistä kertaa tulossa kunnolla päärynää, hän sanoo.

Mikäli tekijän omatuntoa alkaa kolkuttaa, ja hän ilmoittautuu perheelle, lupaa Rautakorpi tarjota taimet omaa mansikkamaata varten.

— Ei sitten tarvitse muilta hakea, hän veistelee.

Juttua muokattu keskiviikkona 24. heinäkuuta kello 9.40. Korjattu oikeinkirjoitusvirheet.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut