Kakkosdivisioonassa pelaava Imatran Voima tekee ulkona oheisharjoittelua ja pelaa ulkojäillä, muut imatralaiset salibandyjoukkueet ovat harjoitustauolla

Aikuisten joukkuelajeissa on mahdollista harjoitella ulkotiloissa kokoontumisrajoitukset ja terveysturvallisuusohjeet huomioiden, mutta sisätiloissa harjoittelemista ei suositella.

Santeri Tynkkynen

Imatralaiset salibandyjoukkueet eivät voi koronarajoitusten takia harjoitella Imatralla sisätiloissa. Arkistokuva viime kaudelta Troopersin ja Voiman paikallisottelusta.
Imatralaiset salibandyjoukkueet eivät voi koronarajoitusten takia harjoitella Imatralla sisätiloissa. Arkistokuva viime kaudelta Troopersin ja Voiman paikallisottelusta.

Etelä-Karjalassa ei suositella vallitsevan koronatilanteen takia sisätiloissa tapahtuvaa aikuisten, yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa joukkue- ja kontaktilajeissa.

Tämä tarkoittaa sitä, etteivät paikalliset aikuisten salibandyjoukkueet pysty harjoittelemaan normaalisti Imatran urheilutalolla. Harjoittelu ei ole siltikään kokonaan loppunut, ainakaan Imatran Voimalla.

Kakkosdivisioonassa pelaava Voiman edustusjoukkue harjoittelee ulkona oheisharjoituksia sekä käy pelaamassa kiekkoa ulkojäillä, kertoo seurakoordinaattori Suvi-Tuuli Skyttä.

– Viikko kerrallaan odotamme uusia tiedotteita ja katsomme tilannetta, miten harjoituksia voi järjestää kenellekin.

Sarjaporrasta ylempänä Suomisarjassa pelaava Troopers ei tällä hetkellä harjoittele joukkueena ollenkaan.

– Puhetta on ollut tossupallosta, kertoo valmentaja Janne Stenberg.

Myös kolmosdivisioonassa pelaava Butchers IBK sekä alemmissa sarjoissa pelaavat muut Voiman aikuisjoukkueet ovat harjoitustauolla.

Sarjat yritetään saada vielä käyntiin

Salibandyliiton mukaan aikuisten harrastetoiminnaksi salibandyssa lasketaan miesten 2.–6. divisioonat, mutta Suomisarjaa ei.

Janne Stenbergin mukaan Troopersilla oli alun perin Suomen Olympiakomitean ohjeistuksen mukainen lupa harjoitella, mutta se kaadettiin.

– Salibandyliitto yritti käynnistää valtakunnalliset sarjat, mutta se torpattiin. Meillä olisi pitänyt ensi viikolla alkaa harjoitukset, hän kertoo.

Salibandyliitto tiedotti perjantaina, että Kaakkois-Suomessa ei pystytä rajoitusten vuoksi pelaamaan missään sarjassa tammikuun aikana. Helmikuun alun osalta tilannetta tarkastellaan tammikuun lopussa.

Salibandyliiton tavoitteena on edelleen saada liiton alaisten sarjojen runkosarjat pelattua. Liitto on valmistautunut siihen, että kausi venyy poikkeuksellisesti toukokuulle.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset