Imatralaistanssija Kasperi Kolehmainen otti riskin, antoi kollegan tehdä itselleen koreografian ja voitti SM-kultaa

Piia Kaskinen

Kasperi Kolehmainen voitti viime viikonloppuna SM -kultaa.
Kasperi Kolehmainen voitti viime viikonloppuna SM -kultaa.

Imatralta kotoisin olevan Kasperi Kolehmaisen plakkariin kertyi viime viikonloppuna uusi päänahka. Hän vei kultamitalin vuoden 2020 Performing Arts Soolo SM-kilpailuissa Helsingissä.

— Tämä oli eka kerta, kun joku toinen teki minulle soolonumeron. Ensin se vähän arvelutti, mutta koska tunsin koreografin jo ennalta, niin tiesin että tämä juttu saadaan kyllä yhdessä tehtyä, hän kertoo.

Numero valmistui vauhdilla.

Kolehmainen ja hänen koreografinsa, Kapasen opiskelutoveri Ida Laukkanen ryhtyivät miettimään numeroa vasta viikkoa ennen esitystä.

— Toki Ida oli jotain miettinyt jo sitä ennen, mutta käytännössä koko juttu tehtiin viikossa, Kolehmainen kertoo.

Hän luonnehtii kisaesitystään rauhallisemmaksi, pelkistetymmäksi ja yksinkertaisemmaksi, kuin itse tekemiään koreografioita yleensä.

— Mutta liikekieleltään se oli tosi saman tyyppinen, kuin omatkin koreografiani.

Tanssi on ykkönen, lukio kakkonen

Viime kesänä Kolehmaisesta tuli historian ensimmäinen tanssistudio Jamin oppilas, joka valittiin opiskelemaan Suomen kansallisoopperan ja –baletin Balettioppilaitokseen Helsinkiin. Se tarkoittaa, että hän opiskelee tanssia ja käy lukiota samaan aikaan. 16-vuotias aloitti opiskelut tänä syksynä.

— Tämä on ollut aika pitkälle juuri sellaista, kuin kuvittelin. Tai ehkä vielä vähän rankempaa, hän miettii.

Joka arkipäivä on tanssia. Kolmena päivänä viikossa tanssitreeneihin kuluu kuusi tuntia, kahtena päivänä viikossa kolme tuntia. Ja siihen vielä lukio päälle.

— Treenien jälkeen on välillä jo ihan poikki, mutta silti illalla on mentävä koulujuttuihin. Tanssi on kuitenkin ykkössijalla.

Seuraava esitys Kolehmaisella on oppilaitoksen oma jouluproduktio, Pähkinänsärkijä -baletti. Imatran suunnassa hänen tanssimistaan ei ainakaan aivan lähiaikoina ole luvassa, mutta Kolehmainen käy kuitenkin säännöllisesti vetämässä Jamin oppilaille laatimaansa koreografiaa.

Luetuimmat